Искам да отслабна. Искам да спортувам повече. Искам да откажа цигарите. Звучи чудесно, но не ли е по-добре да направиш нещо конкретно, с което наистина да промениш живота си тази година? Имаме някои страхотни решения, за които ти навярно не си се сетил, а сме сигурни, че ще ти повлияят положително. Започни годината на чисто.

Всеки ден прави по една добрина

Една добрина няма да промени света, но може значително да промени живота ти – да си добър може да бъде от голяма полза. Не трябва да е нещо много голямо: стани доброволец, за да помогнеш на бездомни или дари пари за кауза, в която вярваш. Но може и да е нещо малко: напазарувай на възрастен човек от магазина, дай предимство на майка с деца на опашка или спри, за да дадеш възможност на пешеходците да пресекат.

Прекрати връзки, които са се изчерпали

Може да ти изглежда твърде рязка стъпка, но след време ще оцениш, че това е било правилното решение. Често усещаш, че излизаш и прекарваш време с приятели само по навик? Не се чувствай виновен – изглежда, че приятелството ви се е изчерпало и е дошъл неговият естествен край.

Отделяй по-малко време за модерните технологии

Ще бъде трудно, нали? Вярно е, че съвременните технологии правят живота ни по-лесен в много отношения, но също отнемат много време. Опитал ли си да изчислиш колко време прекарваш в играене на игри на смартфона си, изпращаш съобщения на приятели или гледаш телевизия? Всъщност, много повече, отколкото си мислиш, често по-голямата част от деня. Опитай се за малко да се изключиш от мрежата. Вместо това бъди повече с приятелите си, занимавай се с хоби или не прави нищо – напоследък почти сме забравили какво беше това. 

Отделяй всяка седмица няколко часа само за себе си

Забързаният начин на живот понякога напълно ни изтощава, а най-лошото е, че непрекъснато ни се струва, че имаме още неща за правене. Изглежда, че всички останали намират време, за да учат нови езици, да тренират, да правят невероятни пътешествия или да се забавляват по клубовете, а на теб ти се иска само да прекараш няколко часа на дивана, без да се чувстваш виновен за това.
Да прекараш време сам, без да правиш абсолютно нищо, ще ти повлияе отлично,заради това не се страхувай да си отделяш няколко часа на седмица само за себе си. Ако мислиш, че графикът е прекалено натоварен за това, ето един лесен трик: всяка неделя, преглеждай календара с ангажиментите си, отбележи няколко часа за „време за себе си“ и се придържай към плана. 

Започни да спестяваш пари

Организирай бюджета си разумно. Отдели си един следобед в месеца, за да разпределяш разходите – контролирай ги, за да не контролират те теб. Сготви вкусно и икономично за теб и цялото семейство, създайте си традиция и се редувайте всяка вечер или гответе заедно. Това ще ви сближи, а и ще намали разходите за скъпи ресторанти.

Друг вариант е да пазаруваш от разпродажби. По този начин спестяваш много пари. Бъди в час с последните тенденции за кухненско оборудване или модата при различните матраци. Виж коя е най-горещата разпродажба през студените месеци тук. Създай си Зимна приказка с комплекта от матрак и подгряващ топер от Дормео, обзаведи се за пътешествията, които ти предстоят с несесер и сак. Превърни кухнята си в модерна и иновативна с помощта на съдовете Делимано. И всичко това на промоционални цени! Разгледай останалите продукти от разпродажбата и направи своя избор тук.