Има много начини, чрез които можем да помогнем на организма си да се чувства по-добре. Доказано обаче, най-добрият начин за премахване на токсините е водата! Последни изследвания в областта показват, че е добре към нея да се добавят някои продукти, известни с детоксикиращите си свойства, които в комбинация с водата правят чудеса. Ето и кои са те:

Лимон

Сокът от този кисел плод помага изключително много за прочистване на организма на човек, благодарение на свойството си на една от най-алкализиращите храни, полезни за тялото. Единственото, което трябва да направиш е да добавиш няколко тънко нарязани парчета лимон в голяма кана, пълна с вода и да добавиш лед.

Мента

Ментата ще прибави към неутралния вкус на водата нотка на сладост без добавена захар. Освен това ще успокои допълнително стомаха ти. Ако решиш да опиташ тази напитка след хранене, свежият ти дъх ще бъде гарантиран!

Краставица

Добавянето на няколко резена свежа краставица към водата, действа отлично за рехидратацията на тялото ти и ще захранят организма ти с ежедневната доза витамини. Освен това този зеленчук има и редица противовъзпалителни свойства.

Джинджифил

Пикантният корен помага за храносмилането и цялостното стстояние на стомаха ти. Просто към чашата си с вода добави няколко тънки филийки от него и готово!

4 в 1

Ако пък искаш да заредиш организма си максимално добре, опитай да приготвиш следната напитка: към чаша с вода добави 3-5 резенчета краставица, половин лимон, няколко клончета листа от мента, както и няколко малки, тънко обелени парчета джинджифил. Вече имаш интересна, вкусна и полезна напитка, с която да дадеш добър старт на деня си!

Източник: Popshugar