Случвало се е на всеки да се събуди в лошо настроение. Нищо не ви се е случило, няма драма, няма проблем или поне няма причини за такива. Но вие се чувствате сякаш е най-добре да си останете в леглото и да не се показвате пред света. 

Спокойно, не сте единствените. И има научно доказан лек за лошото настроение - музиката. Изследователи от неврологичния институт в Монреал изучавали ефекта от музиката върху човешкия мозък. Те открили, че музиката може да направи човек щастлив, затова създали плейлист от песни, които имат такъв ефект. Истината е, че тези песни са много по-различни от веселите песнички, които ние слушаме (сетете се за песента Happy на Фарел Уилямс). Те са по-скоро инструментални. Изследователите ги наричат - успокояващи песниq при слушането им човешкият мозък произвежда допамин, който ни кара да се чувстваме по-щастливи.

Ето 5 от тях, които да си пуснете, когато се почувствате в лошо настроение. А защо не направите някоя от тях мелодия на алармата си. Така гарантирано ще се будите в добро настроение.