Може би си уморена от постоянното съперничество между теб и твоите приятелки. За съжаление, не винаги можеш да споделиш чувствата и тайните си, защото е възможно за много кратък период от време те да ги разпространят. А, замисляла ли си се, че може би мъжете са по-верните приятели... Добре е да имаш поне един такъв истински приятел в живота си, защото това приятелство е чисто като глътка свеж въздух и може да промени живота ти към по-добро.

Освен, че ще бъдат откровени и истински пред теб, тези приятели ще запълнят живота ти с положително настроение, искреност, радост и ще те вдъхновяват да бъдеш още по-креативна и продуктивна. Струва ми се, че е по-лесно да останеш приятелка с мъжете и поради още две причини, а именно фактът, че те са по-малко осъдителни от другите и не са толкова склонни да разрушат едно истинско приятелство така лесно.

И ако въпреки всичко дотук все още се колебаш дали да избереш него пред нея, опитай да претеглиш и плюсовете, и минувите на това бъдещо приятелство. Разчупи стереотипа, че не съществува приятелство между мъжа и жената, сприятели се с добър човек и се отърси от страховете и несигурността си. Докажи на себе си и на останалите, че приятелството между двата пола не е глупост, а нещо ценно и незаменимо.

Ето кои са 5-те причини, които могат да ти помогнат да направиш по-лесно тази крачка и да повярваш, че един мъж може да бъде много по-добър приятел от една жена:

1. Можеш да разгадаеш мъжката природа

Един мъж и една жена са две абсолютно различни човешки същества. Понякога дори изглежда, че живеят в различни реалности. Няма никакво съмнение, че всяка жена би искала да разбере мъжете по-добре. Най-добрият начин да се изследва мъжката природа е да имаме приятели мъже. Ако смяташ, че четенето на мъжки списания ще ти помогне да научиш  повече за психологията им, то грешиш. Единствено всекидневното общуване ще ти предостави възможност да разбереш техните чувства, интереси, ценности и мисли. Той ще бъде единственият, който би могъл да ти даде ценни съвети за това как да спечелиш обичта на този, в който си влюбена. А това знание ще бъде много ценно за теб в бъдеще. Психолозите твърдят, че тези дами, които се разбират по-добре с момчета, имат по-големи шансове да изградят дълготрайни и романтични взаимоотношения с техните другари в живота.

2. Те имат добро чувство за хумор

Винаги съм била привърженик на мъжкия хумор, защото техните смешни вицове могат да ме отпуснат дори и в напрегната атмосфера и да ме накарат да се смея, независимо от всичко. Всеки път, когато съм в лошо настроение моите приятели мъже винаги се опитват да повдигнат настроението ми. Техните шеги са най-доброто средство за мен. За разлика от жените, мъжете се опитват да отклонят вниманието от проблема и ни учат да бъдем по-оптимистично настроени за всичко. Именно това им качество ги прави емоционално силни и издръжливи на стрес. Доброто чувство за хумор е изборът на успешните мъже. Ако искаш да бъдеш заобиколена с позитивност и добри хора, трябва да се отървеш от стереотипите си и да се съгласиш, че приятелството между мъжете и жените е от голямо значение.

3. Те могат да решат твоите проблеми

Доказано е, че мъжете имат друг поглед към света. Те са родени войни, които лесно могат да се изправят и да се справят с жестоката реалност на този труден живот. За разлика от жените, те не се страхуват от предизвикателства и рискове, защото желанието им за победа тече във вените им. А всяка дама се нуждае от истински приятел, готов да подаде рамото си в труден момент.
Високата им степен на лична инициатива би ти помогнала да се развиваш, да растеш и да печелиш. Но това не означава, че трябва да бъдеш приятелка с тях само за лични или бизнес цели.

4. Мъжете са по-искрени

Огромна грешка е да се довериш изцяло на човек, но смятам, че е изключително трудно да запазиш тайните си и чувствата си само за себе си. Най-добрият ти приятел мъж може би ще бъде единственият човек сред приятелите ти, на които би могла да довериш напълно своите тайни и да бъдеш сигурна, че те ще си останат само между вас, независимо от всичко.
Като жена, аз знам, че всички дами са абсолютно неспособни да пазят тайни до гроб. Мисля, че всяка жена е фен на драмата. Прекомерната ни разговорливост може да ни накара да споделим чужда тайна несъзнателно. А що се отнася до мъжете, те са по-искрени и откровени със своите чувства и емоции. Моите приятели мъже никога не играят двойни игри и предпочитат да ми кажат истината. Понякога тази истина може да бъде горчива и неприятна, но това е по-добре от сладките лъжи, нали?

5. Те ще подхранят самочувствието ти

Редовна комуникация с приятели мъже ще те направи по-привлекателна, уверена и еманципирана. Ако искаш да бъдеш успешна жена, трябва да се научиш как да изградиш и да поддържаш приятелството и дипломатичните си отношения както с мъже, така и с жени. Мъжете приятели могат да променят начина ти на мислене и да те научат да се обличаш и да се държиш като една истинска дама. Мога да заявя със сигурност, че мъжете приятели са прекрасни учители. Те изпълват живота на жените с ярки цветове.

Какъв е изводът от всичко казано дотук - приятелството между жените и мъжете има множество предимства и недостатъци. Ако започнеш да се сприятеляваш с мъже, трябва да слушаш сърцето и интуицията си, за да се увериш, че намерения им са чисти. Нещо повече, вече ангажираните или омъжени дами трябва да определят приоритетите си и да се опитат да се държат правилно, за да избегнат конфликт с техните половинки.