Всъщност коя жена над 16 г. си пада по излъсканите манекенчета от кориците на модните списания? И все пак да приемем, че сте една от тях. Всеки си има вкус. Да се срещаш с красавец при всички положения обаче крие своите неприятни страни.

Ето пет от тях:

Да си "красив" не е мъжествено

Каквото и да си говорим, красотата е приоритет на жената. Обикновено се казва „тя е красива“, а когато се говори за него се използват съвсем различни епитети като „силен“, „мускулест“ и „брадясал“, но не и .... „красив“. Някак си да си красив в онзи, изпипания смисъл на думата, не е секси и далеч не е мъжествено. Изобщо, външният вид при мъжете не е от такова значение за противоположния пол. Но дори да приемем, че все пак е, то по-добре белег на челото от бой с мечка, отколкото плътни секси устнички в селфи режим...

Обръща повече внимание на себе си, откокото на теб

Твърде вероятно е красавецът да е обсебен от мисълта за себе си нарцис, който непрекъснато се фиксира върху това дали прическата му е наред и колко точно килограма трябва да свали през идния месец, за да бъде в перфектна форма на плажа. Ужасно. Истинският мъж изгаря на слънце, докато цепи дърва и не му дреме вятърът в коя посока духа и дали е студен или не. Обръща внимание на теб, на твоята коса и твоето дупе, а не на собствените си такива. Просто защото така е естествено и редно.

Има се за сексимвол

В собствените си очи манекенчето, което си си хванала, е секс бог, когото всички простосмъртни жени от тук до южно Колорадо желаят неистово и са готови на всичко, за да имат. Дори да е добър човек, самочувствието му често удря тавана, а ти още по-често си поставена в ролята на „късметлийката“, която трябва да е супер щастлива, че си е намерила такъв мъж, изчаквайки възпитано в ъгъла той да поздрави всички свои приятелки с целувка по бузата и галантна прегръдка при всяко ваше излизане сред хора.

Вечно трябва да го догонваш

Особено, ако е решил, че е важно да се обезкосмява. Учените още не са установили на каква логика се подчинява фактът, че когато една жена се епилира, то винаги има някой-друг останал косъм, но направи ли го мъж – кожата му става като на бебе. Което, впрочем, е грозно. Истинските мъже правят бебета, не приличат на такива. Той вечно ще ухае на сандалово дърво, вечно ще е изгладен и спретнат, когато ти искаш просто да си по анцуг и всичко да е наред.

Вероятно е позьор

Поддържаният красавец съвсем естествено мисли не само за външния вид, но и за начина си на изразяване, мимиките, жестовете и всичко, което го кара да оставя едно или друго впечатление у околните. Ето защо той често може да е обикновен позьор. Никой не казва, че един мъж е нужно да има огромен бирен тумбак, да псува като каруцар и да се оригва публично. Далеч не. Но понякога една нормална сключена вежда и малко пот са къде-къде за предпочитане пред преиграно префинени обноски и пинсета в чантата... Пази боже.