Свикнали сме да разсъждаваме за перфектната лятна почивка като за върволица от безкрайни слънчеви дни и топли дълги нощи под звездите, но понякога метеорологичната прогноза не е на същото мнение. Когато планираният ни отпуск съвпадне с кофти време навън, не е нужно да униваме и да мразим света, защото всъщност това крие своите изкушения и тайни, които може би ще се окажат истинският ключ към портите на пълния летен релакс.

Ето 5 от тях:

Перфектното време за любов

Най-блажените моменти за гушкане и взаимност с любимия човек са именно дъждовните. Какво по-хубаво от това навън да гърми заплашително, а ти да си на сигурно и защитено в топлата обятията на мъжа до теб? В „лошото време“ понякога има много повече слънце, отколкото в слънчевите дни и най-често то грее само за нас у дома, в сърцата ни и в топлите ни прегръдки.

Кому е нужна активна почивка?

Истината е, че човек понякога иска просто да си помързелува. От една страна не ти се прави абсолютно нищо, когато най-сетне си в отпуск и имаш този шанс, от друга страна мисълта за „прекрасното време навън“ те гложди и си представяш как изпускаш страшни емоции, седейки на дивана в хола. Е, дъждът обикновено решава много бързо тази болезнена дилема вместо теб. Явно не става за излизане, така че най-сетне просто можеш да не правиш нищо, седейки с кутия сладолед пред телевизора.

Време е за нещо вкусно!

О, да. Почивен дъждовен ден е страхотният момент, в който да развихриш кулинарните си страсти, дори да не подозираш, че притежаваш такива. Сякаш ароматът на топла баница от фурната или дори на едно обикновено кафе, поръсено с малко канела, е в пъти по-силен и приятен, когато навън ръми и е мрачно. А и след толкова мъки за постигане на перфектната лятна фигура, грехота е да не си позволи човек поне веднъж да си угоди на душицата с някоя калорийна бомба.

Сега е моментът за книги и филми

Да, вече месеци наред трупаш заглавия, до които все не успяваш да се добереш, защото след работа е невъзможно, а пред уикенда правиш друго. Уютният домашен престой, който един дъждовен ден осигурява, създава перфектната атмосфера за гледане на филми и четене. В момента, в който се сгушиш на дивана с чаша топло кафе в ръка след седмици наред адски жеги, осъзнаваш, че това всъщност е много по-добро от всеки федербал или водна топка, каквито имаш удоволствието да пропуснеш по независещи от теб обстоятелства.

Нека станем вир вода!

И ако все пак ти се прави нещо по-адреналиново от установяване на перфектно домашно спокойствие между 4 стени, винаги можеш да хванеш някое другарче под ръка и да се разхладите хубаво в разгара на летния дъжд. Не е нужно да се тревожиш от мократа си фланелка, но все пак е добре да не излизаш точно в пика на гръмотевиците... Изобщо дъждът е магия, любов и предвестник на ново начало.Усмихни му се!