Трудно е да започнеш нова връзка, когато половинката ти не е превъзмогнал бившата си. Ако не сте убедена, че е забравил предишната, следете за тези неща.

1. Говори хубави неща за нея.

Добре е човек да си има хубави спомени, но ако разказва за общите им случи, сякаш са били вчера, може и да имате проблем. Наблюдавайте езика на тялото му, когато говори за нея. Не трябва да изглежда, сякаш се откъсва от реалността и попада в приятен сън, когато говори за нея.

2. Говори лоши неща за нея.

Другата фаза на любовта не е омразата, а безразличието. Ако той има нужда да говори за някоя нейна постъпка и често я споменава, значи не я е забравил. Най-добре за новата връзка е да няма каквито и да е емоции към бивши хора. Трябва да превъзмогне всичко и да се отдаде на вас.

3. Често ви сравнява с нея.

Ако му напомняте за бившата му, независимо дали по хубав или лош начин, трябва да внимавате. Това не значи, че още я обича, но може да се отрази негативно на връзката ви. Ако сравни двете ви, това вероятно е признак, че си мисли за нея, докато е с вас.

4. Отказва да говори за нея.

Няма нужда да си спомняме някои неща, но той трябва да може да ви сподели какво е било хубаво, какво се е объркало, как е израснал в процеса, за да може да продължи напред. Ако премълчава всичко, се страхува да си спомня нещата, за да не загуби контрол.

5. Пази си сувенири от нея.

Всички си пазим подаръците от старата връзка твърде дълго. Може и да няма лошо да пази някое любовно писмо, но ако намерите скрита цяла кутия със спомени за нея, значи е време старите рани да бъдат излекувани.

Ако забележите повече от един от следните признаци, трябва да помислите накъде отива връзката ви. Поговорете с него и разкрийте чувствата си. Има шанс нещата да се наредят, ако поговорите помежду си. Но ако той отказва да говори за тези проблеми, вероятно не ги е изживял. Не трябва да се примирявате с мъж, който няма очи само за вас.