Или 5 стъпки по пътя към щастието...

1. Желание за промяна

Готова ли си за промяна? Ако се замисли дори за секунда, това означава, че все още не мислиш, че промените са за добро. Изпуснала си самолета? Разделила си се с приятеля си? На пръв поглед всяко едно от тези неща е промблем. Но кой знае - често закъсняването за полет може да означава, че съдбата те е предпазила от някаква беда, а това, че той те е напуснал - че ще се отворят нови перспективи пред теб. Основното е да не се страхуваш и да вярваш, че всичко ще бъде точно както трябва да бъде.

2. Научила си се да се отпускаш

През последните години си изпитала предателството на близък приятел, несправедливостта на началника и липсата на истинска близост с партньора си? Посещавала си психолог, правила си планове за отмъщение и едновременно с това си забелязала, че тъпчеш на едно място? Разбира се, твоята енергия е била изразходвана само в мисли за тези негативни неща и е изчезнала като в черна дупка. Време е да пощадиш себе си, да се освободиш от даден човек или ситуация, която ти причинява болка. Просто живей без да поглеждаш назад. Повярвай, веднага щом се освободиш, ще се случи нещо от, което ще зареди енергийните ти ресурси и ще те направи щастлива! 

3. Можеш да се отървеш от комплекса, че си вечната жертва 

Вече не се самосъжаляваш? Вече не се опитваш да предизвикаш съжаление у другите с истории за ниската си заплата и трудното детство? Браво, освободила си се от огромен товар, който е бил залепнал към теб като маска. Гордост, достойнство, самочувствие - добре дошли в живота! Те са най-добрата обложка на твоя имидж. В края на краищата простата житейска истина на всички учения за баланса звучи така: всеки получава това, което е готов да даде на другите.

4. Можеш да се доверяваш

Доверието е наивност и глупост? Ни най-малко! Само човек, който е отворен, спокоен и не очаква удари под кръста, може наистина да се наслади на удоволствието от живота. Ако през цялото време се страхуваш, че ще се опариш в следващата връзка, така и ще стане. А потенциалният ти ухажор няма да усети удоволствие от общуването с теб, защото несъзнателно изпращаш сигнали в информационното пространство, че те е страх. Спри да очакваш лоши неща и животът ти моментално ще заблести в други цветове.

5. Преодоляваш страховете си

Страхът е ирационално чувство. Едно от неговите проявления са фобиите - патологични състояния, които нямат нищо общо с реалните ситуации. Страхуваш се да летиш със самолет, макар да знаеш, че шансът да загинеш в самолетна катастрофа е незначителен? Паникьосваш се при мисълта за публична изява? Живееш в състояние на постоянна тревога, че ще те уволнят? За по-голямата част от страховете си просто нямаш основание. Опитай се да си представиш най-лошото: това, което би се случило в най-лошия случай? Толкова ли е страшно? Сега се опитай да осъзнаеш, че причините за вълнението ти не са толкова много, но разваляш качеството си на живот с постоянни тревоги - най-безсмисленото нещо в живота.

Е, готова ли си да посрещнеш промяната?