Дори да не вярвате в магията на любовта от пръв поглед, със сигурност ви се е случвало да срещнете човек, с когото сякаш се познавате от векове. Разговорите, шегите ви, дори погледите ви напомнят на нещо отдавна преживяно и забравено. Имате късмет – това може да е знак, че сте се запознали със своята сродна душа.

А ето и останалите белези за такава специална среща:

1. Телата ви сякаш се познават.

Още когато се запознаете със своята сродна душа, имате усещането, че лицето му/ й ви е познато от някъде. Чертите, очите, усмивката ви припомнят емоции и усещания, като от детството или миналото. Разговорът върви някак леко, а и дори да си мълчите усещането е на топлота и удоволствие. Изпитвате еуфория и сигурност.

На какво се дължи това? Вашата душа разпознава в събеседника ви своя стар приятел. Разумът ви може да се заблуди от новата му обвивка и промененият му вид, но не и вие. Обикновено изпитате ли силна симпатия на емоционално и дори физическо ниво към някого (не говорим за сексуално привличане), то вие сте попаднали на сродна душа.

2. Можете да бъдете себе си.

Когато откриете сродната си душа, вашата собствена същност се чувства освободена от окови и може спокойно да се изяви. Изведнъж усещате, че сте много по-смели, разкривате лесно мислите и желанията си, емоциите и състоянията си. Чуваствате се уважаван и ценен без да се боите, че човекът до вас ще ви изостави.

Сродните души интуитивно разпознават, че са привлечени не от моментните чувства, не от сексуалния нагон, а от разума си, съзнанието и своите умствени качества. Това ги прави неподатливи на страха, че другият няма да ги хареса и ще ги напусне заради някой по-добър. Това ги освобождава да разкрият цялостния си потенциал.

3. Непрекъснато се предизвиквате един друг.

Може би не сте си задавали въпроса защо търсите сродната си душа? За да намерите спокойствие, да откриете утеха и любов. Но нима това е всичко?
Истинската причина да търсим цял живот човек, който ни допълва и разбира, е съвсем друга – себеразвитието. Само чрез другия и с него ние можем да постигнем израстване, да се поучим от натрупаните преживявания и в крайна сметка да получим наградата – да опознаем кои сме и каква е ролята ни в света.

Само сродната душа може да ни предизвика да поемем по този тежък път. При това без да ни поставя до стената и да изисква от нас подобни действия. Когато сте с човек, който намирате за своята сродна душа, сами ще търсите начини, за да надскочите ограниченията, в които живеете. Ще се осмелите да мечтаете за все по-големи и по-големи постижения. 

4. Имате силна интуиция и връзка помежду си

Хората, които са сродни души, често се разбират без думи. В моменти, в които единият е в затруднение, другият импулсивно му звъни и му оказва психологическа подкрепа. Между тях сякаш има невидима информационна мрежа, по която протичат емоции, новини и съобщения в реално време.
Ако имате удоволствието да наблюдавате сродни души от страни, ще видите, че дори когато не се гледат един друг, те често правят сходни жестове и мимики. Изборът им за вещи и дрехи също много си прилича. 

5. Любовта ви не се променя с времето

Ако сте открили сродната си душа, ще забележите, че времето не може да повлияе на чувствата ви. За разлика от физическата любов, която избледнява след сексуалната насита, при вас се забелязва засилване на чувстват и много по-голяма грижа и привързаност за другия. С времето тя няма да намалява, а ще става все по-осезаема и значима за комуникацията ви.
Хора, които са открили своята сродна душа, ще изпитат истинска дълбока тъга при всяка раздяла, дори ако е краткотрайна. Възможно е дори да се разболяват, ако не са близо един до друг. Физическите контакти не са лишени от страст, но в тях има много повече нежност, отколкото желание.

Ако имате късмета да срещнете своята сродна душа в този живот – значи сте сред малцината късметлии. Дръжте на този човек независимо от това дали връзката ви ще прерасне в нещо повече от приятелство. Много често единствената пречка пред живот с нашата сродна душа е прекомерното размишляване. За това послушайте вътрешния си импулс и интуицията си – заслужава ли си да опитаме или не?