Рано лягай, рано ставай – това може да те направи още по-успешен... поне според статията в Yahoo!.

Тези, които се събуждат още преди разсъмване, са в компанията на главни изпълнителни директори, правителствени лидери и други влиятелни хора. Маргарет Тачър е ставала в 5 часа всяка сутрин, Frank Lloyd Wright се е събуждал в 4 часа сутринта, а главният изпълнителен директор на Дисни - Bob Iger се кълне в ранното си събуждане по телефона, според Yahoo!.

Успешните хора правили тези 5 неща, преди 8 часа сутринта:

1. Упражнения – раздвижват кръвта, денят ти започва правилно и не ти дава никакъв шанс да си прекалено уморен, за да ги направиш по-късно.

„Дори и да нямате светли очи и пухкава опашка при мисълта за джогинг в 5 часа сутринта, опитайте да се събудите 15 минути по-рано за бърза порция лицеви опори или разтягане. Те ще ви помогнат да се събудите и ще ви подготвят за останалата част от деня”.

2. Карта на деня – Успешните хора планират целите си, определят си известно време за почивка и поставят на първо място действията си в сутрешните часове. Може би това ще бъде единственото спокойно време, което ще получите през целия ден.

„Ранните часове приемат лесно отражение, което ви помага да приоритизирате действията си. Те ви дават и възможност за разрешаване на някои проблеми, когато се опитвате да поберете всичко в графика си.”

3. Яжте здравословна закуска – тя ви зарежда с гориво. Една здравословна закуска може да ви помогне да се подготвите за работа и да ви даде няколко минути да планирате деня си.

„Не само, че закуската е добра за физическото ви здраве, тя е и добро време, за социално свързване. Дори 5-минутен разговор с вашите деца или съпруг, може да повиши настроението ви, преди да се отправите към вратата.”

4. Визуализирайте – Мислете за това като за тренировка на психиката си, подгответе мозъка си за работа. Успешните хора отделят време за медитация, успокояват умовете си и визуализират целите си за деня.

„Дори само минута визуализация и позитивно мислене могат да ви помогнат да подобрите настроението и погледа си върху предстоящата работа през деня.”

5. Натоварете деня си максимално – Вместо да протакате повече голям проект, който трябва да завършите, вземете големите неща, които трябва да направите и приключете с тях още преди обяд. Това правят ранобудните, според статията. По този начин, останалата част от деня е прогресивно по-лесна.