За да изгаряте максимален брой калории в минимален период от време, трябва да увеличите натоварването до точка, в която не можете да говорите дори и за няколко секунди

 

1. Тренирайте при пълно усилие: За да изгаряте повече калории за по-кратко време, трябва да изпълнявате упражнения с висока интензивност, като в кратката почивка от 10 секунди да не спирате с натоварваното. По време на упражненията трябва да работите при пълно усилие до момент, в който не можете повече. Точно тогава ще изгорите най-много калории.

 

2. Заложете на бойните въжета: Искате ли да изваете ръцете, раменете и гърба, докато горите мазнините? Бойните въжета са отлично средство за тази цел. Тези тежки и дебели въжета изгарят около 112 калории само за 10 минути.

 

3. Скачане на въже: Въжето е като преносима машина за кардио. Скачането на въже изгаря по 11.5 калории за минута. Супер, нали?! Препоръчва се скачане 10 минути сутрин и още 10 минути вечер.

 

4. Верига между отделните упражнения: За да увеличите изгарянето на калории, можете да направите верига между отделните упражнения. Това означава да не спирате между различните упражнения. При този тип тренировки изгаряте девет калории на минута повече. Можете да скачате на въже между отделните серии и така да затворите веригата.

 

5. Горещи високо интензивни тренировки: Увеличавайте изгарянето на калории с всяка кардио тренировка, като включвате високо интензивни интервални тренировки. За да го направите, трябва да полагате все повече и повече усилия. Звучи ви изтощително? С времето свиквате на натоварването и организмът ви иска още, за да изгаря повече калории. Може да тренирате усилено в продължение на 30 секунди, след което да преминете на по-умерена интензивност. Повторете това няколко пъти. Така ще изгорите мазнините в областта на корема.