Светът е пълен с хора, които искат само да ви смачкат, лесно е в такъв момент да загубите играта и да повярвате в смъртта на романтиката и рицарството.


В края на краищата, лошите момчета и кучките са си нещо, към което лесно може да се пристрастите. С тях животът е истинско приключение, те не се притесняват от мнението на другите и живеят малко по-различно. Недостатъкът е, че се отнасят с вас като с непотребна вещ.

Започва се от малките неща, като това той да не ви отваря вратата или тя да не се вслушва в това, което имате да кажете. Понякога тя не ви пише, а току-що е споделила публикация във фейсбук, което означава, че е тук. А той се съгласява да излезете само когато е много късно и все още има доста алкохол за допиване.

Вашият богат опит с лошите връзки ви е научил да се примирите с поведението, което семейството ви никога няма да приеме. Но точно тогава се появява някой, който разбърква картите на вашата игра на запознанства.

Някой, който ви кара да се запитате защо позволявате да се отнасят с вас по този начин. Той не се държи злобно и не се подиграва със сърцето ви. Виждате се, когато навън е още светло, не пиете и даже излизате на срещи.

Може би това не е любов (все още) и вие няма да се ожените и да имате деца с този човек, но той ви дава дозата реалност, от която имате нужда, помагайки ви да прозрете някои неща:

1. Уау, за този човек наистина означавам нещо...

Може би не го показва по внушителни начини, но е впечатляващо, когато се сети за нещо глупаво, което сте казали преди две седмици.

Мислите си: „Някой всъщност мисли, че съм казал нещо наистина важно”.
А може би му казвате нещо сериозно и той не откача и не бяга. Вместо това остава до вас, прегръщайки ви дълго.

Не трябва да се залъгвате, че той е добър за вас или да я засипвате с фалшиви извинения. Това прозрение изпълва сърцето ви с надежда и радост – две неща, от които сте били лишени дълго време.

Малко по малко осъзнавате, че този човек мисли, че сте специални.

2. Защото сте.

Освен че осъзнавате, че някой мисли, че сте специални, вие осъзнавате, че наистина сте такива.

Поглеждате се в огледалото, започвайки разговор с човека отсреща с думите: „Хей, секси”. Това не е заради факта, че той или тя ви кара да се чувствате уверени, а защото той или тя ви помага да осъзнаете колко силни и красиви сте всъщност.

Да, сега усещате тази новооткрита любов към себе си, от която никога няма да се откажете.

3. Защо се примирих с всички кучки/лоши момчета?

Благодарение на новата си увереност се чувствате много глупаво, когато погледнете назад и се сетите, че сте си падали по човек, за когото не сте означавали нищо.

Това се случва, заради края на лоша връзка, която ви изпраща на дъното, но после се появява някой, който събира счупените парченца на разбитото ви сърце.

4. Как бих могла да хлътна по такъв играч отново? Лесно е - няма да го направя.

След невероятните грижи и уважение, които получавате, вие повишавате стандартите си, както е трябвало да направите преди време. Следващия път, когато се включите в играта, ще знаете какво да търсите. 

5. Благодаря ти

Не казваме, че този човек ще спаси живота ви, но ще направи нещо подобно. Този човек ще ви накара да спрете и да се замислите за любовния си живот и за това колко лошо са се отнасяли с вас.

Дори и връзката ви с него да приключи, както и вероятно ще стане, имайки предвид колко зле се чувствате, вие все още ще искате да му благодарите.

Благодарение на него или нея, вие сте променили начина, по който разсъждавате, излизайки на среща, за да избегнете дъното.

Въпреки че това няма да бъде човекът, на когото ще обещаете остатъка от живота си, той ще ви помогне да изплувате от тъмните и мрачни води, за да достигнете до хубавата риба в кристално синьото море.