Пол Уокър беше много повече от екшън герой със завидни умения зад волана. Всички ще запомнят актьора като благородна душа с вдъхновяваща нагласа, даващ ни ценни уроци за живота.

Мат Лубер е дългогодишен мениджър и близък приятел на Пол. Тяхната връзка е била изключително силна, а загубата – опустошителна.

Мат разказва за някои от начините, по които Пол е вдъхновявал и продължава да го вдъхновява.

Нека семейството ти бъде главен приоритет

Основна тема в „Бързи и Яростни” е семейството и това да бъдеш до хората, които обичаш. Дали Пол, като част от голямото семейство на Мат, е повлиял на отношенията му в семейния живот?

„Пол беше велик човек. Дълбоко в душата си той беше наистина страхотен и няма как това да не зарази и околните”, обяснява Мат „В живота трябва да приоритизираме. Имаме ограничено количество време и всеки ден трябва да направим така, че да бъдем сигурни, че най-важните неща, които правим наистина са най-отгоре в нашия списък.”

Урокът тук: Приоритизирай ценните неща.

Стани велик или се откажи

„Когато се отделите от възглавницата сутрин трябва да се борите, за това което цените. Разбира се, някои дни са по-тежки от други. Такъв е животът. Но трябва да даваш всичко от себе си всеки ден. Един от любимите девизи на Пол беше „Стани велик или се откажи”. Когато той се отдадеше на нещо, винаги работеше много, много усилено." - разкрива Мат.

Животът е приключение

Пол беше авантюрист. Той определяше сам себе си като адреналинов наркоман. Но той не беше безразсъден в търсенето на тръпката. Трябва да се отбележи, че не той караше колата в трагичната катастрофа, която отне живота му.

„Бил съм в няколко състезателни коли с Пол. Карал съм ски с него. Били сме заедно на много приключения и той винаги внимаваше” – казва Мат - „Той обичаше приключенията, но беше умен и можеше да прецени опасността и прекаляваше до толкова, че да не постави живота си в опасност. Всичко беше изчислено. Той беше умен в своите избори”

Урокът тук: Живей живота пълноценно – но безопасно.

Дарявай

Благотворителността на Пол Уокър е вдъхновяваща. Като част от екипа, отговарящ за възстановяването след мощното земетресение в Хаити през дванадесети януари 2010 г., Пол вижда разширяващата се пропаст между нуждата и наличието на ресурси и квалифициран персонал в следбедствени ситуации.

След пътуването до засегнатите райони, той се свързва с група негови приятели, за да основат заедно фондацията „Reach Out World Wide”, за да запълни тази потребност.

„Не можеш да не се повлияеш и да се вдъхновиш от това” – казва Мат, за организираното от Пол Уокър благотворително състезание „Иска ми се да направя повече”.  Всъщност Мат в момента организира набирането на средства за организация за спасяване на носорозите.

 „Когато вложиш добра воля, е изумително какво можеш да постигнеш” - Пол Уокър.

Не се предавай

Когато снима филма „Престъпно предградие”, Пол страда от скъсана предна кръстна връзка, но никога не се оплаква и стиска зъби и се справя с работата въпреки това.

Пол беше жилав, не само на екрана, но и борейки се с всички несгоди, които се изправиха на пътя му.

Тежките моменти формират характера ни. Впечатляващо е как Мат се справя със загубата на своя много скъп приятел. Изключително вдъхновяващо е да прочетеш неговата история и да научиш повече за решенията, които обогатяват неговия живот в дълбочина.