Колко пъти с вашата половинка сте излизали на среща, която включва вечеря и разходка или кино? Не, че има нещо лошо в стандартната романтична среща, но истината е, че дори тя доскучава в един момент. Особено, ако излизате от по-дълъг период, тази рутина може да ви изиграе лоша шега и да почувствате недостиг на идеи за среща. Още излизате на срещи нали? Дори сериозните и стабилни връзки имат нужда от срещи, за да поддържат тръпката в отношенията си. При това положение обаче, типичната среща вечеря-кино, чиято главна цел е двамата да се опознаят, става малко излишна. 

Ето 50 други забавни и креативни идеи за срещи, които да опитате:

1. Ресторант тур 

Изберете си място с много заведения, събрани накуп. Започнете с коктейл и аперитив на едното място, продължете с основно ястие в друго и завършете с десерт на трето.

2. Търсете съкровища 

Антикварните магазини, базарите и магазините втора ръка могат да бъдат истински скривалища на съкровище. Обиколете ги. Няма нужда да купувате, дори самото разглеждане е достатъчно вдъхновяващо.

3. Избор на филм 

Вместо да спорите при избора на филм и да се чудите романтична комедия или екшън и накрая да изберете просто комедия, за да запазите мира, направете следното. Затворете очи и просто посочете някой филм. Каквото и да изберете, трябва и двамата да се съгласите с избора.

4. Открийте най-близкия парк 

Пикник в парка, разходка или обиколка с колело. 

5. Наемете колела 

Направете си колоездачна обиколка из красива месност наблизо. Можете да го направите само двамата или да се включите в организиран тур. 

6. Наемете лодка 

Ако живеете край езеро, река или море, наемете си лодка, с която да си направите романтична разходка. Ако стандартната лодка не ви е по вкуса, наемете водно колело или каяк. 

7. Посетете фестивал

8. Разширете кулинарния си кръгозор

Посетете нов ресторант или такъв, предлагащ специфичен вид кухня, който не сте опитвали до момента. Ще усетите нови вкусове, храни и емоциите, които те носят. 

9. Наблюдавайте звездите 

Отидете на някое открито пространство, полегнете си удобно и наблюдавайте звездите. Ако искате да бъде по-професионално, посетете планетариум.

10. Ловци на духове 

Вярвате ли в духове? Посетете някоя "обладана " къща. Дори да не видите дух, пронизващият студ и идеята за свръхестествени сили ще ви сближат.

11. Мини голф 

Старомодната забавна среща, изпълнена с много смях, забавление и доза спортна злоба.

12. Готварска вечер 

Сгответе любимото си ястие заедно и след това му се насладете.

13. Круиз за вечеря 

Ако се намирате на морето или близо до езеро, възползвайте се от вечеря на кораб. Може да изберете между вечеря по залез или нощна вечеря на лунна светлина. 

14. Пикник на закрито 

Сервирайте вечеря от любимите си неща на одеало, постлано на пода в дневната. Отворете бутилка вино и вътрешният ви пикник ще стане дори по-забавен от този на открито. Плюс това така няма да има кой да ви притеснява.

15. Посетете музей 

Без значение дали музей на искуството, история или култура, отделете един следобед обикаляйки експонатите, научавайки нови неща. 

16. Научете нова дейност заедно 

Курс по танци или фотография, изберете нещо, което се харесва и на двама ви. 

17. Отидете на театър 

Стилна идея, заместител на киното, само дето можете да се облечете по-елегантно и да се потопите в културата на пиесата.

18. Галерия 

Среща в местната картинна галерия е прекрасна идея. 

19. Опитайте нов вид кухня 

Експериментите в кухнята ви позволяват да се опознаете на по-високо ниво и може би да откриете нов любим вкус. 

20. Бъдете туристи 

Отделете един ден, в който да бъдете туристи в собствения си град. Посетете всички забележителности, през които минавате всеки ден и се потопете в атмосферата на града. 

21. Събудете детското в себе си 

Отбийте се през някой детски магазин и купете някои неща. Фризби или хвърчило биха били чудесна покупка, с която да се забавлявате заедно.

22. Пресъздайте важна за вас среща 

Пресъздайте отново момент от съвместната ви история, който е много важен за вас: как се запознахте, първата целувка...

23. Нощ на талантите 

Посетете някой бар или стенд ъп шоу, в което хората стават, за да забавляват останалата част от аудиторията. Ако се почувствате авантюристично, можете дори сами да се включите, забавлявайки останалите.

24. Боулинг 

Освен, че е идеален за среща, боулингът е един от най-добрите избори за първа среща. 

25. Бъдете дръзки 

Отидете на катерене, скок с бънджи или рафтинг. 

26. Театър на открито 

Летните театри на открито са много по-подходящи за среща през лятото, тъй като спестяват неудобството на затворените задушни зали. 

27. Бинго 

Играта на бинго е силно подценявана от младите, защото създава впечатлението, че е занимание за хора на преклонна възраст, чудейки се как да разнообразяват ежедневието си. Позволете си да опитате бинго среща с новата си тръпка. Ще останете изненадани.

28. Да поиграем 

Срещите не винаги трябва да бъдат съпроводени с харченето на много пари. Игра на карти или любимата ви настолна игра, изиграни в парка, биха били много по-интересен начин да прекарате времето си с някого. 

29. Покарайте ролери 

Карането на ролери винаги е добра идея. Ако нямате, наемете си и се разходете из някой парк. Ще се заредите с настроение, интимни моменти, ако трябва да помогнете на другия при падане или загуба на равновесие и ще получите бонус: тренировка на бедрата.

30. Мистериозно пътуване 

Освободете си един следобед или някоя неделя, в която просто да се качите в колата и да пътувате на някъде. Спрете, когато огладнеете или откриете интересно място за разходка. Не забравяйте! Носете със себе си GPS и телефон със заредена батерия.

31. Участвайте в забавно състезание 

Не само ще се забавлявате, но и ще научите много един за друг.

32. Поиграйте си на закрито 

Посетете някой игрален клуб, където ще можете да поиграете любимите си аркадни игри заедно. 

33. Авто-кино 

Това е една много романтична ретро идея за среща, която се завръща с пълна сила. Може да се почувствате като герои от стар филм, а може и да се отдадете един на друг в даден момент.

34. Посетете увеселителен парк 

Влакчета на ужасите и изобщо всякакви игри, които могат да ви донесат награда плюшено мече, пуканки и захарен памук. Прекарайте времето си заедно, предизвиквайки детското в себе си. 

35. Спортувайте заедно 

Игрите на тенис, голф или карането на ски могат да бъдат много забавни с любимия човек.

36. Stand up Comedy 

Този тип мероприятия стават все по-популярни и се превръщат в предпочитана идея за среща. Много смях и добра компания, какво още й трябва на една среща.

37. Посетете аквариум 

Аквариумите не са само за деца. Разходете се из тесните коридори, наблювайки от близо огромното разнообразие, което предлага морския свят. Бонус: ще научите по нещо ново и интересно за живота в моретата и океаните. 

38. Отидете на пикник 

Вместо вечеря в ресторант 5 звезди, направете си от любимите неща за хрупане, вземете бутилка вино и одеало и се потопете в романтичната атмосфера, която предлага парка - 5 милиярда звезди. 

39. Наблюдавайте залеза 

Направете си романтична разходка по залез и намерете удобно място, на което да наблюдавате момента, в който слънцето започва да залязва, докато бавно не изчезне от погледите ви, а небето се обагря в цялата цветна гама от жълто, през розово, до лилаво и тъмно синьо. В такива моменти, дори не е нужно да си говорите, просто споделете момента.

40. Отидете на мач 

Посетете баскетболен, футболен или какъвто искате мач. Порадвайте се на обстановката и подкрепете любимия си отбор. 

41. Отидете на концерт 

Слушането на музика винаги е било добра идея за среща. Особено, ако откриете изпълнител, който е любим и на двама ви. Тогава със сигурност няма да сгрешите. 

42. Дегустация на вино 

Посетете някоя изба или организирана дегустация на вина. Ще научите интересни неща от необятния свят на виното, ще опитате интересни вина. И внимавайте с превоза след това.

43. Плажен ден 

Ден прекаран в излежаване на плажа, разходки в горещия пясък, гмуркане и игри във водата е една от най-забавните идеи за среща.

44. Посетете мюзикъл 

По-различно е от театъра и операта, за това има потенциала да бъде доста забавна идея за среща. 

45. Отидете на езда 

Посетете местната конюшня и пояздете. Дори да не сте го правили до сега, това е чудесна възможност да опитате нещо ново. 

46. Станете доброволци 

Посетете някой приют за животни, където можете да се погрижите и поиграете с малките изоставени животинки. Така ще можете да видите другия в различна светлина - грижовен, мил, помагащ на по-слабите. Ако живеете заедно пък, можете да се сдобиете с нов приятел като осиновите някое от тези бездомни животинки.

47. Казино вечер 

Игри на блекджек, машинки и рулетка... Има нещо в хазарта, което повдига адреналина и привлича. Това е една много интригуваща идея за среща. 

48. Нагоре и все нагоре 

Романтична разходка с балон с горещ въздух. Романтика, прекрасна гледка, близост. Какво друго му трябва на човек.

49. Разходка из някоя фабрика 

Може това да ви се струва доста безинтересна и безсмислена идея, но да се запознаете от близо с това как се правят нещата, които използваме в ежедневието си, всъщност е доста интересно. 

50. Филмов маратон 

Филмова вечер, цял ден или защо не цял уикенд, затворени вкъщи с любимите си филми. 

Има толкова много възможности за срещи, просто трябва да съобразите настроението и бюджета си. И не забравяйте, срещите са задължителни, без значение дали сте на 20 или на 60, от 2 месеца или от 20 години заедно.