Ето ги и нашите последни 10 предложения, с които всичко ще бъде по-лесно.

1. Направете перфектните яйца на очи
Знаете, че е възможно да запазите белтъците непокътнати, когато си правите варени яйца на очи – получавали сте такива в ресторанта. Но независимо от това, колко внимавате, белтъците винаги се разпростират във водата, когато си ги приготвяте у дома. Тук идва ред и на тайната, която готвачите в ресторантите знаят: Поръсете около ½ чаена лъжичка сол във водата, точно преди да поставите яйцата. Това помага за точното „определяне” на белтъците. Малко оцет също помага и подобрява вкуса на яйцата.

2. Тествайте свежестта на яйцата
Съмнявате се, че яйцата са пресни? Добавете 2 супени лъжици сол и една чаша вода, и внимателно поставете яйцето в чашата. Ако е прясно, ще потъне, а старото ще плува.

3. Отделете черупките на орехите по-лесно
Орехите могат да бъдат трудни за белене. Веднъж щом ги счукате, може да ви е трудно да извадите ядките. Накиснете ги в солена вода за няколко часа преди да отстраните черупките и ядките ще се отделят сами.

4. Един по-лесен начин за измиване на спанака
Пресният спанак е прекрасен за гледане, но извивките му и неравната повърхност възпрепятстват почистването му и мръсотията, която се събира в цепнатините, се изчиства по-трудно. Пробвайте този трик: Измийте спанака с подсолена вода. Когато го изплакнете, мръсотията ще се махне, заедно със солта, а това ще ви позволи да сведете изплакванията до едно.

5. Запазете салатата свежа
Ще приготвяте зелена салата преди вечеря? Посолете салатата веднага щом я приготвите и тя ще остане свежа в продължение на няколко часа.

6. Съживете сбръчканите ябълки
Ябълките ви се нуждаят от фейс-лифтинг? Намокрете ги с подсолена вода, за да направите обвивката им отново по-гладка.

7. Не позволявайте на нарязаните плодове да покафенеят
Работите усилено, приготвяйки плодова салата за парти и искате да се уверите, че прясно нарязаните плодове ще изглеждат апетитно, когато сервирате ястието? За да гарантирате запазването на цвета на нарязаните ябълки и круши, ги накиснете за кратко в съд с леко подсолена вода.

8. Подарете си една „солена” разтривка
Опитайте този трик, за да премахнете мъртвите кожички и да стимулирате кръвообращението. Докато все още сте в банята или веднага след излизане, докато кожата ви е още влажна, си направете масаж със суха сол.

9. Запазете млякото прясно
Добавете щипка сол в картонената кутия с мляко, за да се запази свежо по-дълго време. Може да направите това и със сметаната.

10. Предотвратете появата на плесен върху сиренето
Сиренето е прекалено скъпо, за да го изхвърлим, само защото е покрито с плесен. Предотвратете появата й, като опаковате сиренето в салфетка, напоена със солена вода, преди да го приберете в хладилника.