Стив Греъм – 55-годишен мъж, ръководител на инвестиционна компания, показва някои сериозни брейк движения, които биха накарали 20-годишните му конкуренти да завиждат. В света на брейка, той е познат като „B-boy Silverback”. През 80-те хората го наричаха "Vanilla Shake".

Греъм прави първите си стъпки на брейк сцената в началото на 80-те, докато работи като анализатор в Goldman Sachs. По онова време е посещавал легендарния клуб Челси - ”The Roxy”.

 

“Попитах един човек дали може да ми покаже някое движение и разбрах, че мога да се справя с това”, казва Греъм. След това започва да посещава обществен център в Южен Бронкс късно през нощта, за да играе брейк.

„Когато работиш в Goldman до толкова късно, можеш да вземеш такси до където поискаш и аз буквално го направих. Отидох в Южен Бронкс, за да тренирам с момчета, които бяха известни брейкъри през деня. Научих някои движения от тях.”

Той започва да играе брейк и по време на обедите в Goldman, за което колегите му се възхищавали. След като Греъм научава достатъчно движения, той започва да се състезава с „уличните танцьори” в Манхатън – хора, които танцуват за пари на улицата.


„Знаете, казваш "Хей, искам да те предизвикам." Те си мислиха, че ще бъде весело, защото аз бях този бял пич, който танцува. Знаех достатъчно движения и бях достатъчно атлетичен, което те обожаваха. И така, започнаха да ме включват в техните танци”, казва Греъм.

Той споделя, че щом се появи с очила, вратовръзка и калкулатор в джоба си, танцьорите го хвърлят сред публиката.

„Когато ме изкарат пред тълпата, всеки от Оклахома буквално откача”, казва Греъм. Той маха очилата, съблича якето си, вади калкулатора от джоба си, отива при своите хора и прави силен въздушен удар, с който започва и изпълнението му. Хората не разбират какво става, но го обожават.

След като приключва работата си в Goldman, Греъм заминава в бизнес училище, където обучава група от ученици да танцуват брейк. С годините Греъм спира да обучава, но все още показва уменията си по време на партита. Само преди няколко години той записва най-малките си синове – сега на 5 и 8 години, да играят брейк при треньори във Филаделфия.


Греъм е свързан с брейк сцени във Филаделфия, Ню Йорк, Чикаго и Западното крайбрежие. Той познава брейк танцьори и в Европа. Спонсорира видеоклипове, събития и конкурси за брейкъри.

Наскоро, Греъм създава UDEF - Urban Dance & Educational Foundation.

Време е да ви оставим в ръцете на Стив Греъм и неговите брейк танци!