Като изключим най-близките ти приятелки, често си заобиколена от дами, за чието отношение към теб не би могла да бъдеш абсолютно сигурна. Те хем са някак твърде любезни, хем на моменти имат поведение, което ти се струва не особено коректно спрямо личността ти. Това може да се случва, защото без да искаш си се обградила с мацки, които тайно те хейтят. Ето няколко признака, че това е точно така:

Правят ти съмнителни комплименти

Онзи ден си се появила в най-блестящия си вид от месеци, след като си била на процедури, фризьор, шопинг и йога, но никой от женски пол не е отчел това. Днес излизаш по анцуг до магазина, рошава и с мазна коса, и веднага се намира коя дама да ти похвали "свежия" вид. „Страхотно екипче, откъде си го взе?“ „Ааааа.. моля? Всеки ден съм с различна рокля и ти ми казваш, че този шушляк е супер? Сериозно? Явно ме харесваш наистина…“ В този ред на мисли, ако профилната ти е харесана от 15 жени и един мъж. Смени я. Веднага.

Разсейват се, когато им говориш

От 20 минути се води напълно безсмислен разговор за домашни потреби и се разменят евтини и скучни клюки за трети лица. Когато решиш да разнообразиш обстановката с нещо по-интересно, не дай си боже касаещо самата теб, никой сякаш не те слуша наистина. Настъпва кратко конфузно мълчание и не след дълго някой започва да говори за коледната си звезда или гаджето си, с когото са заедно от училище, но още се обичат така страстно… Класика.

Симулират загриженост спрямо теб 

Ако случайно разберат, че мислиш да сменяш работата си с нещо много по-добро, да започнеш да ходиш редовно на фитнес или изобщо да направиш нещо хубаво за себе си, мацките, които тайно те хейтят, започват да вадят куп аргументи срещу твоите планове. „Сигурна ли си, че това ще бъде от полза за теб“ и прочее простотии, прикриващи коварни задни мисли. Всякакви забележки и подмятания към външния ти вид в ситуации, когато нямаш съмнения относно визията си, също попадат в графата „симулирана загриженост“.

Споглеждат се многозначително

Да, да. Всички познаваме онова специфично подмятане на погледи, когато влезеш в стаята или кажеш нещо. Интересното е, че хем не ти казват нищо и го раздават добронамерено, хем някак си демонстративно се споглеждат. Направо театрално. Усмивчици, поклащане на глави. Такива неща. В общия случай това се прави абсолютно умишлено и целта е да отнеме от явно смущаващия ти блясък.

Избухват рязко от нищото

Фактът, че въпросните мацки продължават да общуват с теб, въпреки непрекъснато ескалиращия у тях хейт, рано или късно води до видими последици и отклонения в нормалното им поведение. Човек не бива да задържа негативните емоции, защото в един единствен миг те неминуемо избликват от него и положението може да стане доста неприятно. Ето защо е съвсем нормално да станеш свидетел на неадекватно поведение от иначе любезна дама, която просто е натрупала целия вселенски хейт и сега си го изкарва, защото си я настъпила без да искаш по обувката.

Просто изглеждат зле 

И тук не става дума за външен вид, а за нормално самочувствие. Двете, както знаем, обаче, са свързани. Така че вероятността да бъдеш обект на прикрит хейт от страна на красиви и самоуверени дами е далеч по-малка от тази да ти иззлобеят разни комплексирани създания, убедени, че си си вадила ребро, за да имаш подобна талия. И все пак това е проблем, когато се случва системно и непрекъснато. Има много свестни мацки, които само понякога усещат вселенската сила на тайния хейт у себе си. Простено да им е.