Понякога от думите боли най-много. Това са фразите, които никога не трябва да казвате на половинката си.

1. "Ти винаги/ никога..."

Никога не започвайте изречението така, колкото и да ви се иска. Глупаво е да кажеш, че никога не те слушат, защото вероятно не е вярно и винаги се казва в разгара на спора. По-добре кажете: "Понякога мисля, че не ме разбираш. Би ли ме изслушал за малко? Наистина е важно за мен."

2. "Чух, че отварят нов фитнес. Трябва да се запишеш. Имаш нужда."

Това си е шамар в лицето и изказване на недоволство от тялото на половинката ви. Никога не казвайте подобно нещо.

3. "Нямам търпение да ида на работа/ ти да идеш на работа."

Понякога ви се струва, че дистанцията е правилното решение на спора. Леката почивка може да бъде полезна, но да кажеш на половинката си, че не искаш да ти е пред очите е грубо. Независимо от спора, не трябва да казвате подобно нещо.

4. "Ако наистина ме обичаше, щеше..."

Това звучи като капан. Човек, който се интересува от чувствата на другия, никога не би поставял подобни ултиматуми. Това е манипулативно и егоистично. Никой не обича да е принуждаван да прави каквото и да е.

5. "Ти си... (поставете обида тук)."

Става въпрос за вашата половинка и спътник в живота. Дори да заслужават обидата, не я изричайте. Бъдете по-мъдри. Не реагирайте остро и детински, а обсъдете проблема като зрели хора.

6. "Мъжът на едисикоя прави едисикакво..."

Сравняването ще засегне егото на половинката ви. Как ще се чувства добре с вас, когато очевидно намирате някой друг за по-добър? По-добре помолете за помощ, а не давайте за пример други хора.


Бракът е сложно нещо. Трябва да внимаваме какво казваме един на друг. Неподходящият тон или подбор на думи може да създаде много проблеми. Ако искате нещо да е трайно, се дръжте с него по специален начин.