Устните са една от най-секси частите на тялото на всяка дама. Те са изкусителни, много красиви и съблазнителни. Сигурно се чудите какво ново и интересно можем да ви кажем за тях? Всъщност устните ни правят уникални, изключително красиви и много чувствителни.

Ето какво трябва да знаете за тях:

1. Устните са една от най-чувствителните части на тялото ни. Те, наред със зърната на гърдите, имат най-голяма гъстота на нервни окончания, които наброяват около един милион! За съжаление устните нямат защитна мембрана, която да ги предпазва от околната среда. Това обяснява защо са толкова силна ерогенна зона и защо са толкова чувствителни.  

2. Устните не се потят. Те нямат потни жлези, които пък играят основна роля при хидратирането на кожата, именно поради това те често се напукват и изсъхват. Това е и причината по тях да нямаме пъпки. 

Сухите устни всъщност са един от първите симптоми на дехидратация на цялото тяло. Най- лесният начин да се справите с нея, е просто да пиете повече вода.

{inTextAd|campaignid=283|bannerid:457}

3. Устните са уникални. Всъщност те са като отпечатъците на пръстите ни. По света няма хора с еднакви по форма устни.

4. Цветът на устните реално се дължи на това, че всъщност виждаме капилярите, които се намират под мембраната им, тъй като тя е прозрачна. Кожата на устните ни има само между 3 и 6 слоя.

5. С възрастта устните стават по-тънки. Това е така, защото докато остаряваме телата ни започват да произвеждат все по-малко колаген. Колагенът пък от своя страна е протеин, който е жизнено важен за устните, тъй като той ги оформя. 

6. Устните ви могат да ви помогнат да си изберете партньор. Учените твърдят, че целувката играе огромна роля при избора на мъжа, от когото да имате деца. Докато се целувате реално обменяте биологична информация, това става посредством феромони.