Всяка жена иска да изглежда по-млада, независимо е на 30 или на 60. С напредването на възрастта обаче, тя е склонна да губи своята младост и красивия блясък на кожата си. За щастие, има някои съвети и трикове, от които всяка дама може да се възползва, за да изглежда по-млада, без значение на колко години е. Основният съвет е да се грижи ежедневно за своята кожа, но под грижа не разбирайте ежедневното гримиране, а задължителното ежеседмично оставане без грим, за да може кожата ви да диша. А кои други начини се нареждат сред най-ефективните, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади, от колкото всъщност сте, вижте тук: 

1. Увеличете приема на витамин C

Един от най-добрите начини да изглеждате по-млади, е да увеличите приема на витамин C. Именно той стимулира производството на колаген в кожата, което означава, че е едно от най-добрите средства за поддържане на кожата ви свежа и млада. Приемането на Витамин С ежедневно е добре като цяло за вашето тяло и кожа, така че увеличаването на приема на храни, богати на витамин C в менюто ви, е от съществено значение. Започнете да консумирате повече портокали, чушки, киви, грейпфрути, домати и ягоди.

2. Увеличете приема на протеини

Протеина играе значителна роля за почти всеки аспект на кожата, включително производството на колаген, съдържащ се в структурата на клетките ви. Наблегнете на чисти белтъчини като риба, пържола от пилешко или свинско филе, както и пилешки гърди. Добре е да консумирате нискомаслени млечни храни, яйца, ядки и зърна, които също са чудесе източник на протеини.

3. Използвайте зехтин

Освен в кухнята, оказва се, че зехтинът има много полезно хидратиращо действие върху кожата. Той я подхранва в дълбочина и предпазва от сухота, напукване, зачервяване и белене, дори и при сухо и студено време. Изобилието от полифенолни антиоксиданти в зехтина действа и за минимизиране и стопиране на появата на първите фини бръчици по лицето. Действа перфектно и като средство в борбата срещу стриите. 

4. Не използвайте пудра за лице 

Колкото по-дълго стои пудрата на лицето ви, толкова повече тя се промъква във фините линии и малки бръчки, което ги прави още по-видими. Много професиоанлисти препоръчват използването на фон дьо тен или матиращ крем пред пудрата за лице.

5. Грижете се за ръцете си ежедневно

Въпреки, че е много важно да се грижим за лицето, не пренебрехвайте и кожата на вашите ръце. Не е необходимо да използвате специални кремове, достатъчно е да нанесете няколко капки зехтин или етерично масло, или дори бебешко олио. Също така не забравяйте да използвате и слънцезащитни продукти, особено през пролетния и летния сезон. 

6. Използвайте подходящи за кожата ви нюанси в грима

Препоръчително е да използвате по-светли и нежни нюанси, които придават много по-свеж и млад вид на вашата кожа. Доближете грима си максимално до естествената ви красота и сами ще се убедите от ефекта.