Трябват ти повече пари за празниците? Искаш да си купиш нещо, но все изникват по-спешни разходи? Виж нашите идеи за печелене на бързи пари.

 

Отърви се от ненужните вещи: Палтото от миналата година все още стои необличано в гардероба ти, както и дънките, които си купи за миналата Коледа, да не говорим за хилядите шалове и аксесоари, които просто не ти трябват. Вярваме, че имаш много интересни неща, които "плачат" за нов собственик. Направи оценка на вещите си и виж колко струват втора употреба в уеб сайтовете. Направи им снимки и се включи в предколедните разпродажби в Интернет.

Детегледачка: Ако обичаш децата, тази работа е идеална за теб. Може да поемаш ангажименти, когато си свободна и да планираш времето си. Така ще натрупаш опит, който ще ти бъде от полза при отглеждане на собствените ти деца.

Гледане на домашни любимци: Имаш нужда от пари в брой, но мисълта да гледаш малки деца те депресира? Помисли за гледане на домашни любимци тогава. Вероятно имаш приятели, съседи, познати и колеги, които нямат време за питомците си, ще пътуват преди празниците и т.н. Може да си пуснеш и обява в подходящите сайтове.

Графичен дизайн/програмиране/писане на статии: Има много форуми и сайтове, които предлагат различни ангажименти за автори. Ако писането ти се отдава, може да превърнеш това в хоби, от което да печелиш. Следи конкурсите на различни фирми за изготвяне на лого, реклама, рекламни материали. Всички те имат награди, които може да спечелиш и ти.

Почасова работа: Знаем, че след тежкия работен ден едва ли ще ти се мисли за втора работа, но това е временно решение. Може да заместваш някоя приятелка, да помагаш на роднина в търговията, да работиш като сервитьорка в натоварените смени.

Продавай уменията си: Имаш шанс да изкараш допълнителни пари, ако знаеш добре някой чужд език, невероятна си по литература и писането на есета, нямаше равна в час по математика. Припомни си нещата и предлагай уроци на добри цени.

Знаем, че не е лесно да си намериш допълнителна работа, но ключът тук е да не се предаваш. Колкото повече знания и умения трупаш, толкова по-големи шансове имаш да изкараш пари.