Ако има нещо, което се държи по-лудо от теб на плажа, то това безспорно е косата ти. Цялата тази еуфория, която създава миксът от морска вода, пясък и онзи така приятен бриз, често води до стърчащи, разбридани кичури коса, които ще се изпречат точно на тази снимка, на която изглеждаш едно към едно с Меган Фокс, с поне 5 килограма надолу и щеше така яко да стои като профилна снимка във фейсбук. Край на това. Ето няколко съвета, с които да минимизираш щетите и да укротиш косата си на плажа или поне да уловиш чара, който носи морския климат!

  1. Остави пресата вкъщи
    Няма смисъл допълнително да гориш косата си. Слънцето и без да те пита ще прави това цяло лято. На морето, както знаеш, въздухът е много по-влажен и дори да решиш да прекараш целия ден в опити да плуваш без да намокриш косата си, то тя ще се накъдри или ще бухне, или и двете. Вместо това използвай фиксатори като пяна за коса. Знаеш как стават тези неща. 

  2. Прическа тип „Конска опашка”
    Mислиш, че е скучна? Шегуваш  се? За 5 минути можеш да сътвориш чудо с от 1 до 5 ластика! Забрави за фибите. Тях ги оставихме при пресата за коса. Прихвани косата си високо и стегни с ластика, за да стои здраво. И сега си на ход. Ако имаш по-къси кичури отпред не се бой да ги спуснеш. Ще изглеждат свежо и небрежно, все едно сега са паднали. Гарантираме, че няма да има мъж, който да не пожелае нежно да ги постави зад ухото ти (да, както във филмите…  и ние за това се сетихме).  Ако косата ти е дълга и имаш повече ластичета може да пробваш да вържеш на няколко места по дължина на опашката. Най-добър е ефектът, когато ги оставиш по-отпуснати. Няма как да сбъркаш с какъвто и да е експеримент! Виждали сме Кристен Стюард със съвсем обикновено вързана високо коса и изглежда добре, значи всеки го може :)

  3. Плитки за напреднали
    Aко ти се занимава повече ти препоръчваме да пробваш с така нашумялата и не за друго, а защото винаги е страшно ефектна, плитка „рибa кост”. В нета е пълно с видеа, които показват как става тоя номер и макар, че не е трудно, ще ти отнеме повече от 5 минути.
  4. Плитки за начинаещи
    И ти ли изгледа 5 видеа и не стана? Няма страшно. И прическите, които правеше на Барби като малка може да свършат работа. Класическата плитка също може да бъде интересна. Особено, ако не вплиташ само коса. Сети ли се? 100% имаш поне един цветен летен шал от тюл с приятен летен десен. Ако нямаш, не са скъпи. Прихвани косата отгоре като с диадема или лента и го вържи отдолу. Вплети заедно с косата си и краищата на шала. Избери големи обеци. Форма по избор и ни изпрати снимки. 
  5. Висок кок
    Прибери косата си, но пак остави по-късите кичури на воля. Един рошав кок винаги е съчетание на елегантното с небрежното.  Ако изнамериш и някой морски аксесоар за коса не забравяй да го включиш в картината. Морската звезда е сигурен начин да се превърнеш е истинска звезда на плажа!

  6. Цвете в косата
    Независимо каква форма си избрала да има косата ти днес, едно цвете под формата на ластик, шнола или лента за коса никога не е в повече. Лято е. И от сигурен източник знаем, че всяка пролет и така до късна есен, цветята са на мода! Знаем, че си си избрала най-секси банския след като обиколи всички магазини по два пъти и премери поне 3 варианта във всеки един, така че не се съмняваме, че си избралa нещо в най-подходящия за теб цвят. Избери аксесоар в същия или цвят, който подхожда на банския, застани така, че зад теб да се вижда морето, вземи в ръка току-що сервирания коктейл и си готова за снимка!
Това беше малка селекция на възможностите. Ако имаш още предложения сме отворени за тях до има няма края на Септември! До тогава, а и след това, най-добрите аксесоари за Лято 2013 си остават усмивката, добрата компания и доброто настроение!