Ако още не си опитвала гуакамоле, време е да поправиш тази грешка! Гуакамолето има много приложения, то може да е сос, разядка, мезе, гарнитура и точно това, от което се нуждае препечената ти филийка сутрин.

Най-важната съставка за гуакамолето е добре узрялото авокадо. То трябва да е леко меко и в никакъв случай твърдо и още зелено. Ако не е меко, остави го за 1-2 дни извън хладилника и чак тогава направи гуакамолето.

Оригиналното гуакамоле е достатъчно вкусно, но това не пречи да експериментираме, затова ти представяме 6 лесни рецепти за гуакамоле, на които просто няма да можеш да се наситиш.

Рецепти:

2 бр. зряло авокадо + 1 нарязана люта зелена чушка + 1/4 нарязана глава червен лук + 1/4 ч. пресен кориандър + 1 сокът от един лимон = Класическо гуакамоле

2 бр. зряло авокадо + 1 нарязана люта зелена чушка + 1/4 нарязана глава червен лук + 1/4 ч. пресен кориандър + 1 сокът от един лимон + 50 г пушена пъстърва = Гуакамоле с пушена пъстърва

2 бр. зряло авокадо + 1 нарязана люта зелена чушка + 1/4 нарязана глава червен лук + 1/4 ч. пресен кориандър + 1 сокът от един лимон + 4 лентички изпържен бекон, нарязани = Гуакамоле с бекон

2 бр. зряло авокадо + 1 нарязана люта зелена чушка + 1/4 нарязана глава червен лук + 1/4 ч. пресен кориандър + 1 сокът от един лимон + 2 кръга грилован ананас, нарязани = Гуакамоле с ананас

2 бр. зряло авокадо + 1 нарязана люта зелена чушка + 1/4 нарязана глава червен лук + 1/4 ч. пресен кориандър + 1 сокът от един лимон + 25 гр бяло сирене (фета) = Гуакамоле със сирене

2 бр. зряло авокадо + 1 нарязана люта зелена чушка + 1/4 нарязана глава червен лук + 1/4 ч. пресен кориандър + 1 сокът от един лимон + 1 домат = Гуакамоле с домат

Обели авокадото, махни костилката и го намачкай с другите сухи съставки. След това прибави и лимоновия сок. Разбъркай добре.

Вместо люта чушка, можеш да сложиш 2-3 скилидки чесън. Кориандърът може да се замени с пресен магданоз. Накрая добави сол на вкус и 1 с.л. зехтин.