В технологизираното ни и забързано ежедневие често забравяме да изразим чувствата си пред най-близките си хора. Някак си вярваме подсъзнателно, че те знаят, че ги обичаме и пропускаме да им засвидетелстваме любовта си. Така губим пълноценната си връзка с тях и не изживяваме дните си пълноценно.

Днес сме ви приготвили шест жеста, чрез които да им засвидетелствате емоциите си, без да изричате думите "Обичам те!"

1. Винаги отговаряйте на обажданията и съобщенията на близките си хора.

Така подсъзнателно ще им покажете колко много държите на тях и ще засвидетелствате на практика това, че те са винаги на първо място в живота ви

2. Оставете им мъничка бележка под възглавницата или пощенска картичка, ако пътувате

Бележките, които повечето хора смятат за отживелица, всъщност са един от най-симпатичните начини да покажете на някого, че го обичате. Сложете бележка в кутията за обяд на детето си, под възглавницата на любимия или в портмонето на майка си. Гарантираме ви, че усмивката няма да слезе от лицата им през целия ден.

Ако пък ви предстои пътуване можете да ги изненадате с хартиена картичка в пощата. Дори да няма откъде да я изпратите, бихте могли да я пуснете преди отпътуването си. Така любимите ви хора ще знаят, че са винаги с вас в мислите ви.

3. Изненадайте ги със забавна театрална постановка

Театърът има свойството да докосва своята публика по един неповторим начин и успява да изкара дори най-заетия и стресиран човек от ежедневието му. Ако искате да подарите на близките си поне час антистрес терапия под формата на забавна постановка, просто ги заведете на театър.

4. Понякога просто си оставете време, за да ги изслушате

Всеки има проблеми и нерядко не иска да говори за тях. Идват обаче моменти, в които просто ни се иска да излеем всичко пред близките си. В такива случаи не се насилвайте да им давате съвети, просто ги изслушайте със съчувствие и им покажете, че сте до тях, независимо от всичко. В крайна сметка животът има смисъл, когато е споделен с най-близките.

5. Изненадайте ги с вкусен десерт.

След дълъг ден на работа, всеки би се зарадвал на нещо сладичко. Един чудесен, бърз и вкусен вариант са пудингите от предложенията на Dr.Oetker. Ако се чудите на кой точно да се спрете, можете да проверите кой  десерт съответства на настроението ви днес, така ще дарите част от него и на любимите си хора. 

6. Изпратете вкусна емоция 

Любителите на вкусните пудинги със сигурност биха се зарадвали на една от сладурските емотиконки на Dr.Oetker. Изберете своята и я изпратете на ваш близък или приятел. 

Настройте съзнанието си, така че да усещате безмълвните послания "Обичам те" и от близките си. Често забравяме, че жестовете са по-важни от думите и не обръщаме внимание на това, което любимите ни хора правят за нас. Оценявайте любовта им и се радвайте, че ги имате в живота си, те го правят пъстър, пълноценен и любящ.