От няколко месеца насам алармата те буди 5 минути по-рано, за да можеш отново да се усмихнеш срамежливо на мъжа от обществения транспорт. Отмяташ коса и щом забележиш, че те гледа в очите, бързо отместваш глава. Чудиш се на колко е години и се опитваш да отгатнеш името му. Следват въпроси: Има ли си приятелка? Сам ли живее? Каква музика слуша? А кой е любимия му филм? Спри да мислиш за тези въпроси и нежно му прошепни името си. Как да започнеш разговор с него ли? Остави това на нас, ти само чети.

 
  1. Хвани погледа му и се усмихни!
    Как се хваща мъжки поглед ли? Хм, всяка дама си има своите женски номерца. – Ново червило, секси пола и разбира се, хубав парфюм. Вярваме, че ще успееш да залепиш очите му по себе си и когато това стане, всичко, което трябва да направиш е... усмивка. Ярка и пламенна, нежна и твоя си. Ще бъде омаян до уши!
    Изисква се кураж: 6 от 10
  2. Попитай за часа!
    Дори любимият ти аксесоар да е красивият ти ръчен часовник, то все ще успееш да го закриеш с ръката си за няколко минути. Попитай го за часа, не приемай „Не знам“ за отговор и не забравяй да бъдеш мила!
    Изисква се кураж: 7 от 10
  3. Направи коментар за времето!
    „Как се е разпекло, а уж го даваха да вали“ или пък „Много е студено, очаквах слънчице днес“, а защо не и твоето собствено мнение, придружено със слънчев чар и облачна недостъпност. А ако вали, защо не му предложиш място под чадъра си?
    Изисква се кураж: 7 от 10
  4. Направи комплимент на любимеца му!
    Ако сте навън или пък случайно видиш снимка на домашния му любимец, едно „Обичам кучета“ би свършило отлична работа. Опитай се да бъдеш максимално искрена, защото никой не обича лъжкини. Задавай му въпроси, макар да мразят да отговарят на женските запитвания, мъжете обичат вниманието. Но не прекалявай!
    Изисква се кураж: 5 от 10
  5. Попитай го за някой приятел!
    Намисли си име и се постарай да не е от най-често срещаните. Кажи му, че си сигурна, че имате общ приятел и че си го виждала на снимка. Моли се името, което си избрала да е наистина рядко срещано.
    Изисква се кураж: 8 от 10
  6. Попитай за адреса!
    Мъжете обичат да се чувстват информирани, макар че на всеки е известно, че не са на „ти“ с посоките. Попитай го за близко кафе или магазин, ако е отзивчив и наистина информиран, а ти си смела и изпълнена с кураж, то го помоли да те заведе до там в случай, че се загубиш. Едно горещо кафе би било чудесен завършек на малкия ви „круиз“.
    Изисква се кураж: 10 от 10