В живота на всяко необвързано момиче идва момент, в който се появява един прекрасен, чаровен мъж, който я забавлява, разбира и кара да се чувства щастлива. Започват непрестанните разговори, разходки и други дейности, които карат пеперудите в стомаха да пърхат неудържимо. Докато в началото на този романс срещите се случват максимум веднъж-два пъти в седмицата, то това много бързо се променя и осъзнава как цялото й време е заето с него или с мисли за него.

Така неусетно от необвързана преминава в графата "заета".  Започва да забравя навиците си на необвързана и най-лошото, онези малки неща, които я карат да се чувства щастлива. За да бъде една връзка пълноценна, то всеки и двамата й членове трябва да бъдат пълноценен сами по себе си. Ако и вие сте в началото на нова връзка или пък отдавна сте обвързани, но чувствате, че нещо ви липсва, то ето 6 неща от живота на необвързаното момиче, които никога да не пренебрегвате заради мъж.

1. Обзавеждането у дома

Това, че имате гадже, не означава, че трябва да премахнете всички неща от дома си, които доказват, че в него живее жена. Възглавничките, свещите, панделките, всички тези неща са част от вашият личен стил и няма нужда да ги криете. Нито трябва да премислите отново ремонта на банята и поставянето на плочки на цветя например, само защото има вероятност някой ден той да се пренесе у вас. 

2. Подписът

Освен ако гаджето и приятелките ви не са си станали достатъчно близки, че да се чуват по телефона или да нямат проблем да се шегуват един с друг, то няма нужда да го каните с вас на купона за рождения й ден, нито да подписвате поздравителните картички от името на двама ви. 

3. Седмичната доза драма

Всяко момиче има поне един любим сериал, който може да гледа по 100 пъти и всяка седмица следи за излязла нова серия. Това е част от същността ни и начина да прекараме свободното си време сами със себе си. Значи ли това, че ако твоят човек не харесва сериала, който гледаш, трябва да се откажеш от него? Абсолютно не и за нищо на света! Това не означава и да го караш да го гледа с теб, въпреки че не го харесва.  Просто запази тези моменти и ритуалите към тях (например огромна чаша червено вино и любимите ти крекери) за себе си и евентуално приятелките ти, които са също толкова ентусиазирани да го гледат. 

4. Срещите с момичетата

Да отговорите на покана за излизане от приятелките си с "Нека се разбера с ...". Това е пренебрежително спрямо приятелките ви и ви кара да изглеждате отчаяна и зависима от него. Няма нищо по-лошо от това да загърбите приятелките си заради гаджето си. В случай, че живеете заедно или сте женени, нормално е да се разберете с мъжа си. Но ако нещата не са толкова сериозни и нямате предварителна уговорка с него, то значи сте свободна и нямате повод да откажете на момичетата.

5. Да поемете юздите

Изкушаващо е да оставите мъжа да води, особено ако става въпрос за решението къде да вечеряте или кой филм да гледате. Но колкото и да сте влюбена, има неща като например да продължите образованието си или да смените работата си, за които не е нужно да искате неговото мнение. Да не забравяме, че сме възрастни хора, които взимат сами решенията за собствения си живот. 

6. Външният вид

Когато започнахте да излизате, ти беше с дълга права коса с медни кичури. Сега обаче на мода е късата коса с бретон и в естествени нюанси. Тази мода все повече завладява съзнанието ти и те кара да се замисляш дали да не промениш прическата си. Тук идва въпросът: ами ако не ме хареса? Това не трябва да има значение, защото твоят човек трябва да те харесва независимо каква е косата ти. Пък и това е коса - расте!