Всяка двойка близнаци истински се гордее от факта, че до себе си има човек, който го разбира без думи и с когото да се бори рамо до рамо срещу света. И макар и вероятно понякога да се чудят какво ли би било, ако брат им/ сестра им беше на различна възраст от тях, те са щастливи от това, че имат близнак.

Без значение каква е комбинацията – две момчета, две момичета или момче и момиче, всяка двойка близнаци може да се припознае с тези 6 неща:

1. Учат се да споделят от ранна възраст. И не става дума само за материалните придобивки като дрехи и играчки. Животът на всеки близнак е споделен от първия ден – от рождените дни, до кръщенето, спалнята, училището – близнаците нямат особена възможност да имат лично пространство.

2. Налага се да отговарят на едни и същи въпроси отново и отново. „Еднояйчни или двуяйчни сте?” – това е един от първите въпроси, които чува един близнак при ново запознанство. Друго често срещано питане е дали имат едни и същи приятели. А определено всеки иска да чуе забавни истории от живота на близнаците – дали са делили гаджета, дали са се разменяли в училище и дали се е случвало да ги объркат.

3. Лесно могат да разчупват леда. Близнаците са подготвени за въпросите, които ще има зададат останалите, затова им е по-лесно да разчупват леда в нова обстановка, отколкото на обикновените хора. И винаги имат една свежа история от близнашкия си живот в задния си джоб, с която да изумят околните.

4. Винаги трябва да имат снимка на близнака си. Когато хората разберат, че имате близнак, винаги искат негова снимка за сравнение. И задължително ще последва коментар колко много си приличате. Сякаш не знаехте!

5. Трябва да полагат усилия, за да се отличат. Макар и да е наистина страхотно да бъдеш близнак, всеки среща затруднения да докаже собствената си индивидуалност. Всеки близнак има свой характер, но за да го докаже, понякога се налага да предприема начинания, за които брат му/ сестра му не би помислил.

6. Имат най-добър приятел още от раждането. Представете си най-добрият ви приятел да се намира на метри от леглото ви всяка вечер. Представете си да имате човек, който преминава през абсолютно същия етап на живота като вас по всяко едно време. Това е чувството да имаш близнак. Близнаците винаги имат добър съветник до себе си, който ги разбира до степен, до която никой друг не би могъл.

Така че скъпи близнаци, благодарете на родителите си, че са ви дали най-добрият брат/ сестра, за който човек може да си мечтае!