Есен. Дните стават по-къси, нощите по-студени и по-дълги и ние всички чакаме края на октомври, за да отпразнуваме Хелоуин. Ето какво разказва Хелга Релик за традициите в семейството й и защо обича този празник.

Очевидно, Хелоун се различава от останалите празници, които празнуваме през годината, с натруфените костюми, зловещите разкази за духове, дяволиите и тиквените фенери. Когато бях дете, празниците винаги са били специални поводи за празнуване, но Хелоуин винаги беше по-вълнуващ дори от Коледа и Великден. Сега, когато съм двадесет и няколко годишна, Хелоун все още си остава празникът изпълнен с мистерии, пакости и чудеса. Сега е време да разберете няколкото чудесни причини, защо съм в очакване на този вълнуващ ден.

Костюми

Никой не може да си представи Хелоун без тези крещящи и кичиозни костюми. Спомням си, че никога не съм имала готов костюм от магазина, но винаги изживяването в саморъчното му приготвянето от материалите, които сме имали у дома, е било страхотно. Моята майка беше изключително изобретателна и дори увита с кървави чаршафи и нацапана с боя, аз винаги изглеждах щастлива. Сега осъзнавам, че не е важно какво носиш на Хелоун, а именно как се чувстваш и дали се забавляваш достатъчно.

Семейните традиции

Това е най-приятното нещо от всеки един празник. Украсяването и изненадите са чудесни, но семейните традиции са тези, които именно правят Хелоун толкова специален за мен. Всяка година, ходихме до близката ферма да се снабдим с тикви и да си направим забавни снимки. Всяка година очаквах с нетърпение изработването на призрачния мъж, който щеше да виси на верандата. Всички тези неща са именно уникални за нашето семейство и не са част от всеобщата идея какво представлява Хелоун. Не е нито скъпо или специфично, просто се отнася за нашето семейство и именно тези спомени са моето най-голямо богатство.

Лакомства

Имаше много деца в квартала и ние всички обикаляхме улиците в търсене на сладки изкушения докато нашите родители раздаваха нашите лакомства на другите деца. Беше голяма радост! Всъщност, Хелоун не е този тип празник, който се асоциира с голямото разнообразие от гозби, въпреки това има един специалитет, който си приготвям и до днес, и това са задушените хлебарки. Можете да си представите ужасеното лице на моите приятели, когато чуха отвратителното име на това ястие. Задушените хлебарки са изключително лесни за приготвяне, и въпреки всичко са доста вкусни, въпреки ужасното им наименование и асоциациите, които водят след себе си.

Изкуство и умение

Това е другата причина защо обичам Хелоун. Смятам, че украсата е изключително важна за духа на Хелоун и винаги, когато видя украсена къща, съм с ясната нагласа, че забавата със сигурност ще е на ниво. Обожавам предизвикателството да украсявам верандата, прозорците и входната врата, чувството е вълнуващо. Най-важното за декора е, че колкото е по-страховит, толкова по-добре. Няма значение, че украсата се маха след празника, важен е духът, който има и носи. Ако организирам парти вкъщи, също доста се старая украсата да бъде ужасяваща и отвън. Свещите, плашилата и черепите са перфектните декори, които умело пресъздават духа на Хелоун.

Забава

Хелоун е празник , който е истинско забавление за децата и техните родители. Веднъж майка ми каза, че Хелоун я поддържа млада и наистина не можах да разбера какво имаше предвид. Сега, разбирам, че именно забавата на децата е част от самото забавление на родителите. Родителите предпочитат да празнуват Хелоун с децата си и тази традиция се налага все повече и повече. Хелоун е идеална възможност за сплотяване на семейството чрез приготвяне на менюто, костюмите, игрите и декорациите.

Пакости

Да приемем факта, че аз не съм палава и страхлива, но именно Хелоун е единственото време от годината, когато всички призрачни истории и лудории излизат наяве. Нормално е именно мистериите да ни ужасяват, но пък определено крият и нотка на забава. Отвратителните поздрави за Хелоун и ужасните филми, комбинирани със зловещи костюми, са най-добрата част от празника. Вълнуващо и едновременно доста страховито е чувството, което излъчва самият празник.

Със сигурност, Хелоун е страннен празник. Популярен е сред хората, които харесват непознатото, страшното и магическото. Това, което най-много харесвам, е именно традицията и дълготрайните спомени подплатени с топли чувства. Определено, за мен е един от най-хубавите и нестандартни празници, които не само ти създават забава, но също и усещане за цялост. Точно това е причината, поради която съм в очакване на този вълнуващ празник.