Казвам се Браян Рийвс и също като повечето мъже обичам да гледам порно. В тийнейджърските ми години, гледането на порно филми изискваше много търпение и известна доза въображение.

Едно от първите ми порнографски преживявания се случи един следобед, когато се върнах от училище. Преди нашите да се приберат, аз влязох в спалнята им, носейки малко столче. Целта ми стоеше върху шкафа, на трийсетина сантиметра от моето възбудено малко мозъче – еротичното съкровище на доведения ми баща, съдържащо заглавия като „Ориенталската детегледачка“ и „Таксиджийки“. Взех една касета, сложих я във видеото, натиснах бутона “Play” и се наслаждавах на картините и звуците, които изпълваха с екстаз съзнанието ми. Ех, колко беше хубаво да си тийнейджър...

Няколко години по-късно, когато вече бях в гимназията ми, вкусът ми стана далеч по-изтънчен. По това време майка ми беше започнала да донася вкъщи каталози с бельо на Victoria Secret. Макар и да знаех каква е „голямата тайна“, тези лъскави списания подхранваха въображението ми и го караха да работи по-усилено, а това много ми харесваше. Но нов каталог на всеки няколко седмици, беше изключително рядко за моето ненаситно тийнейджърско либидо и с нетърпение очаквах пролетните каталози, където манекенките носеха секси роклички и съблазнителни къси поли.

Тези дни на порнографско търпение и игри на въображението ми си отидоха безвъзвратно.

В този момент аз, като почти всеки мъж в Западната цивилизация, държа в ръцете си малко устройство, с което мога да навляза в необятната вселена на порното. Никога повече не ми се налага да очаквам пролетта, за да го направя.

Ето и малко статистика относно интернет порнографията в днешни дни.
- Всяка секунда 28 258 интернет потребители гледат порнографски материали.
- Американските деца започват да гледат порно на средна възраст от 11 години.
- Порнографската индустрия се оценява на 97 милиарда долара.
- Мъжете са 543% по-склонни да гледат порно от жените.
- 1 от 5 от всички търсения на порнографски материали, са направени от мобилни устройства.

Порното е буквално навсякъде. Можете да се изненадате от това кой използва онлайн порно.

Имам страхотни приятели, които са атрактивни и общителни, но въпреки това прекарват дълги часове в порнографските сайтове. Когато ги видите, никога не бихте предположили колко много порно гледат, но е факт. Аз също бях като тях.

Като необвързан мъж в последните 4 години, сексът за мен бе изключителна рядкост. Телефонът ми, от друга страна, никога не ми отказва да потанцува за мен, да се съблече, да ме съблазни, да ме възбуди и какво ли още не – каквото поискам и по което време поискам.

По принцип не съм от типа хора, които се пристрастяват. И въпреки това е имало седмици, в които всяка нощ съм използвал онлайн порно, за да се възбудя и задоволя. Имаше нощи, в които имах нужда от еротични кадри само за да заспя.

Гледах порно около час, докато се уморя и заспя, а това не беше никак добре за така или иначе лишения ми от сън начин на живот. В един момент порното дори ми донесе тунелен синдром* и това попречи на играта ми на баскетбол, която и без това страдаше достатъчно. Изпитах и други странични ефекти от порното, някои от които ще опиша по-надолу.

Няма нищо лошо в мастурбацията и не смятам, че хората, които я практикуват, трябва да бъдат подигравани! Но модерната порнография може да бъде изключително вредна за всички, които я обичат – не само за мъжете, но и за жените.

Ето кои са 6-те причини, поради които вярвам, че мъжете трябва да спрат да гледат порно толкова често.

1. Порното пречи на ерекцията при срещи с истински жени.

След като започнах редовно да посещавам порнографски сайтове, забелязах, че не можех да задържа ерекцията си по време на секс толкова дълго, колкото преди. Колкото и възбуден да бях, без постоянно променящата се еротичната стимулация, която ми предлагаха различните порно клипове, не можех да задържа вниманието си върху едно и също женско тяло. Бях изключително изненадан да установя, че и сексът не беше толкова задоволителен, колкото преди. Тъжно. Откакто се отказах от порното, всичко се подобри, а дори и отдавна изчезналата ми сутрешна ерекция се завърна.

2. Порното предразполага мъжете към преждевременна еякулация

Никога не съм имал проблем с прекалено бързо срещане, преди да се пристрастя към порното. Винаги ми беше необходимо толкова време да свърша, колкото и на сексуалните ми партньорки, ако не и повече.

Когато се пристрастих към порното, можех да изгледам съвсем кратко клипче и за минути бях готов да свърша. Но се спирах, защото исках да видя какво ново еротично приключение ме очаква в следващото видео, само на един клик разстояние. Правех го с часове - изпитвах мигновено удоволствие от всяко следващо клипче, но се спирах в точния момент. Накрая, когато видех колко много време е минало, избирах най-доброто видео, което бях гледал и го оставях да ме хвърли в екстаз.

Научих тялото си бързо да достига от възбуда до климакс. Мога да спра веднага ръката си, докато мастурбирам, но една жена не може да натисне спирачките си толкова бързо по време на секс. Често не можех да овладея ентусиазма на сексуалната си партньорка и свършвах прекалено бързо. Това притесняваше както мен, така и дамите до мен.

За щастие, отказването на порното ми помогна да се пренастроя и да забавя сексуалното си темпо и ритъм.

3. Порното е огромна пречка в комуникацията с жените

Повечето мъже в западните общества не са напълно наясно как да общуват с жените в ежедневието си. Често се проваляме в опитите си да заговорим дамите, които намираме за привлекателни, като го правим по унизителен или неефективен начин. И мнозина от нас допускаме тези наши провали да се превърнат в пречка в комуникацията дори с жени, които открито демонстрират интерес към нас. Мастурбацията е начин набързо да освободим насъбралото се напрежение, но няма дълготраен ефект, тъй като по този начин не научаваме как да се преборим със слабостите си, как да бъдем уважителни към жените и как да успеем да ги заинтригуваме.

4. Порното е загуба на време.

Да гледаме порно сами вкъщи със сигурност е загуба на така ценното ни време на планетата Земя.

5. Порното създава нереалистични представи за жените. 

Порното ни кара да мислим, че жените могат да бъдат вкарани лесно в леглото ни. Кара ни да вярваме, че бихме правили повече секс, ако сме по-дръзки, по-находчиви и дори по-агресивни. Вероятно е вярно, но това по никакъв начин не трябва да унижава дамите.

Жените в порното винаги позволяват на мъжа (или мъжете) да правят каквото си поискат с тях, независимо колко са агресивни. Те са склонни да правят неща, които изглеждат привлекателни и възбуждащи за мъжете, но със сигурност не са особено приятни за тях. Но не забравяйте – по-голямата част от тези жени са професионални актриси и правят всичко това, за да спечелят (много) пари. Жените в реалния живот са значително по-различни.

От опита си съм научил, че когато някой мъж е агресивен с тях, жените не реагират, отваряйки краката си. И дори и в редките случаи, в които го правят, това не е никаква интимна връзка, а просто две тела, търкащи се едно в друго.

Жените са похотливи сексуални същества със сигурност. Също като мъжете. Но когато един мъж е готов да се отдаде на една жена по сексуален начин, порното е много, много лош учител. Женската чувствителност е непонятна материя за мъжете и е достижима само за тези, които знаят как да се грижат за една дама и да я уважават. Но порноклип, който да показва подобни отношения, не съм гледал и до ден днешен.

6. Когато гледаме порно, подкрепяме трафика, робството, изнасилванията и изнудването на жени по целия свят.

Въпреки че имам доста скромен вкус за порно и никога не съм плащал за еротични филми, понякога неволно виждах доста притеснителни клипове в популярните порно сайтове.

Ужасен съм от гледките на мъже, които манипулират и дори изнудват жени, за да правят секс с тях във фалшиви таксита, фалшиви лекарски кабинети, на фалшиви кастинги и какво ли още не. Камерата никога не показва лицето на мъжа, а само това на жената.

Откакто започнах да проучвам въпроса, открих безбройни примери за престъпления, в които хората (най-често мъже) са били арестувани за това, че са заснемали порнография с жени, които са отвлекли от други държави; жени, които са били държани в робство и е нямало как да избягат; жени, които са били пребивани; жени, които са заплашвани, че ще бъдат изобличени пред семействата им и какво ли още не. Знам, че вероятно съм гледал порно филми, в които жените са били насилени да правят секс. А имам доста скромен вкус за порно.

Не твърдя, че между порното и престъпността има директна връзка. Просто казвам, че не е лесно да се избегнат видеоклипове с неизвестен и притеснителен произход.

Все още се чувствам изкушен да гледам порно понякога. Дори и докато пиша това, телефонът ми стои тихичко до мен, способен за секунди да ми покаже образи на многобройни сексапилни ориенталски детегледачки. Но научих, че това не води до нищо добро.

Драги мъже, трябва да спрем да гледаме порно. Да, знам, че това е бърз начин да разпуснете. Дори познавам и двойки, които използват еротичните филми, за да разнообразят доскучалият си сексуален живот.

Намерете други начини. Бъдете креативни. Порното е прекалено лесно и е далеч под нашите възможности. То вреди не само на нас, но и на жените до нас. А ако ги обичаме, не бихме позволили това.

*Тунелен синдром - болезнено увреждане на ръцете, което е често срещано при хората, които работят дълги часове на компютър.