Казват, че истинската любов е безгранична, без предразсъдъци и без желание да промениш другия. И въпреки че всички знаят какво се изисква за една пълноценна връзка, стотици щастливи такива стигат до своя край всеки ден. Но защо? Ясно е, че когато една жена обича, тя го прави с цялото си сърце и отдаденост, на която е способна. Когато си тръгне обаче, това не е защото е спряла да обича. Тогава раздялата е продиктувана от много различни причини. Ето 6 от тях:

1. Самота

Ако една жена е в романтична връзка и все още се чувства самотна или сама, тогава какъв е смисълът да остане в тази връзка? Дори ако едно човешко същество обича и подкрепя партньора си, ако тези чувства присъстват в отношенията, това просто не е истинска връзка - да не говорим за истинската любов.

 2. Липса на признание

Някои хора имат проблеми с признаването на постиженията на своите партньори, а други имат проблеми дори да признават съществуването на партньора си. Когато една жена прекарва време с партньора си, а той не я гледа, не я слуша или не комуникира с нея, тогава това е обратното на една щастлива, спокойна и удобна ситуация и връзка. Да комуникираш и да обичаш правилно и адекватно не изисква велики жестове на романтика, така че наистина няма извинение. Ако една жена не получава вниманието и признанието, което заслужава, то тя много скоро ще си тръгне.

3. Липса на сексуално признание

Повечето жени искат пълна интимност и това е невъзможно, ако сексът се превърне в рутина. Спонтанността е синоним на романтика, така че ако мъжът не е сексуално оригинален и ангажиран, това не е нито романтично, нито секси. Така, ако една жена не се чувства секси във връзката си, то тя малко по малко започва да изстива към нея.

4. Партньорите се развиват в прекалено различни насоки

Независимо дали става дума за конкретна промяна, или просто за личен растеж, желанията и потребностите на жените се променят с времето, точно както при мъжете. Имайки предвид това, възможно е всеки от партньорите да не успее да удовлетвори другия, въпреки че са успели да го правят добре до скоро. Когато партньорите започват да израстват значително в по-различни посоки, които пречат на отношенията им, тогава най-добре е и за двамата да се движат напред по отделно.

5. Липса на спонтанност

Точно както липсата на сексуална спонтанност може да бъде в ущърб на връзката, така и липсата на спонтанност по отношение на характера или начина на живот би била вредна за отношенията. Жените, освен от спокойствие, имат нужда и от спонтанност и забавление, а това е невъзможно, ако мъжът до тях се е отдал на рутината на ежедневието си.

6. Липса на физическа и емоционална връзка

Ако в една връзка липсва емоционалното и физическото привличане, тя малко по малко започва да умира. Една жена винаги усеща, когато има нещо нередно в отношенията. Тогава просто решава да си тръгне и да се спаси от мъките, като потърси връзка, която ще е пълноценна за нея и ще я направи щастлива.