Всички знаем, че престоят на слънце без слънцезащитни продукти, тютюнопушенето, липсата на достатъчно сън състаряват преждевременно кожата и добавят някои и друга годинка към действителната ни възраст. Но какво още не знаем за враговете на красивата и млада кожа?

Екипът на Dama.bg ще ви запознае с всички причинители на бръчки, за които все още не подозирате. Оказва се, че красивата и млада кожа има повече врагове, отколкото сме предполагали.

Честото миене на лицето
Да, важно е кожата на лицето да бъде чиста, но и не бива да прекаляваме. Според дерматолозите, трябва да мием лицето си два пъти дневно - сутрин и вечер. Допълнителното миене отнема хидратацията и естествените масла на кожата на лицето, което води до ранна поява на бръчки.

Пиенето със сламка
Честото пиене със сламка води до образуване на бръчки около устата заради многократното присвиване на устните. С напредването на възрастта тези фини линии стават по-изразени и добавят някои и друга година към реалната ни възраст.

Отслабване
Всяка жена иска да се побере в дънките си от гимназията и понякога това води до редица здравословни проблеми. Рязката загуба на тегло, обаче, отнема еластичността на кожата и я прави отпусната. Това, разбира се, ни състарява изкуствено.

Пропускането на ежегодния преглед при очния лекар
Ежегодните прегледи при очния лекар не бива да се пропускат. Примижването причинява бръчки тип пачи крак. Ако очите ви болят и не виждате ситните букви, които доскоро не са били проблем, се консултирайте с очния си лекар дали нямате нужда от очила.

Носенето на контактни лещи
Проблемът е не е толкова в носенето на контактните лещи, колкото в поставянето и изваждането им. При поставянето на лещите опъвате тънката и чувствителна кожа около очите, което може да доведе до възпаления, бръчки и дори увисване на кожата. Ето защо се налага да бъдете много внимателни при поставянето на лещите си.

Шофиране
Не мислете, че само защото сте в кола, сте в безопасност от слънчевите лъчи. UVA лъчите, които предизвикват стареене на кожата, проникват през стъклото. Използвайте щедро слънцезащитни продукти, за да се защитите от вредните слънчеви лъчи. 

Прекалено интензивното отопление
Може да се изкушавате да увеличите климатика на макс през студените дни, но с течение на времето това води до преждевременно стареене на кожата. Интензивната топлина на закрито предизвиква възпаление на кожата. Намалете температурата, особено преди лягане, и поставете чаша вода на нощното шкафче. Така ще запазите влажността на въздуха.

Бонус
: Бъдете внимателни и с нанасянето на крем около очите. Правете го с нежни движения, като в никакъв случай не опъвайте кожата.