Границата между невинната и нараняващата лъжа е много тънка. Важно е една двойка да си има доверие и да е запозната донякъде с миналото на другия. Кое трябва да се спести?

Всичко, което ще повлияе на отношенията ви, трябва да се обсъди. Винаги е по-добре да кажеш истината сама, отколкото да бъде разбрана от трето лице. Ако сте сигурни, че няма да нарани половинката ви, споделете информацията.

1. Посещението до спешното

Бъдете много откровени за здравето си. Половинката ви трябва да знае, ако някога са ви оперирали, например. Човекът до вас заслужава да знае, ако сте боледувала тежко от нещо. Доста е лично, но трябва да се сподели.

2. Пари

Парите са сложна тема, за която трябва да се говори. Ако криете някой дълг или кредит, това рано или късно ще излезе на показ. Дори с отделни банкови сметки, дългът ще ви застигне. Бъдете много директни за финансите си. И не крийте истинската си заплата. Всеки трябва да си има и собствени пари, но е хубаво да имате и общи такива.

3. Сигурна съм, че сме щастливи заедно

И двамата трябва да сте щастливи в отношенията си, затова не е нужно да си криете очакванията. Бъдете прями и се дръжте уважително, но си кажете какво очаквате от връзката. Говорете свободно за брак и деца.

4. Отношенията с майката и бащата

Все някой ден ще трябва да разкажете за отношенията си с родителите. Важно е да разбирате семействата си. Лошите ви отношения с родители и братя и сестри могат да навредят на връзката ви.

5. Когато порасна

Проблемно е, ако не можете да споделите най-съкровените си мечти. Трябва спокойно да можете да разказвате дори за най-глупавите си желания. Половинката ви трябва да ви помага за тях. Ако не ги споделяте мечтите си, няма как да ги сбъднете.

6. Веднъж в гимназията...

Бъдете честни за миналото си. Не крийте нещата, които са ви изградили като личност. Миналото ви може да обясни защо сте такива, каквито сте в наши дни. Не си мислете, че просто защото се е случило отдавна, не е от значение. Не е необходимо да изпадате в излишни детайли, но трябва да сте запознати с миналото си.

Не е лесно да се говори на тези теми, но нищо не бива да остава скрито в една добра връзка. По-добре да си признаете нещо в началото, отколкото да се разбере след години.