За да върви една връзка напред, са необходими усилията и вниманието на двама човека. Много от нас, обаче стоят с години в изчерпани връзки, без дори да си дадат сметка затова. Добре е да сте на щрек за 7-те признака, които ще споделим с вас днес, за да не пропилеете живота си в непродуктивни отношения.

1. Не зачитате личното пространство един на друг

Дори "безобидното" проверяване на Фейсбук профила на вашата половинка или пък телефонните му обаждания, може да говори много. Това е един от най-ясните знаци, че си нямате доверие. Връзките без доверие са като кола без гориво - тя е там, но няма да ви отведе никъде.

2. Тайни

Ако чувствате нужда често да криете важни неща един от друг, това е сигурна индикация, че всъщност нямате връзка. Здравите отношения се крепят на това да можеш да споделиш всичко с половинката си. 

3. Лъжи

Лъжата си е лъжа. Е, няма да ви съдим за нещо от сорта на това, че сте забравили да купите билети за театър, но ако хващате себе си или партньора си в лъжа, това говори много за отношенията ви. Замислете се, защото ще криете къде бяхте вчера вечерта от някого, когото обичате?

4. Враждебност

В началото на връзката си обикновено имате консенсус за всичко, от тривиалните ежедневни задачи до големите решения в живота. Щом обаче страстта отмине, някои двойки често започват да се карат за абсолютно всичко. Ако се улавяте, че говорите на партньора си с най-враждебния глас, с който разполагате или улавяте у него бързо изнервяне, е време да се замислите. Ако пък смятате, че връзката ви е бойно поле, а всяка битка трябва да излъчи победител, това определено е сигнал, че не сте в здравословни отношения.

5. Стрес

Ако след натоварен ден на работа или у дома с децата очаквате с нетърпение да се видите с партньора си, това означава, че отношенията ви са чудесни. Ако обаче само мисълта, че ще го зърнете ви стресира и имате желание да избегнете всякакви разговори с него, то вероятно любовта си е отишла.

6. Не демонстрирате чувствата си

Не се целувате. Не се прегръщате. Не си казвате, че се обичате, дори в съобщение ... Не си правите комплименти. Всичко това са знаци на любовта, които ако не виждате достатъчно често неизменно водят до края на една връзка.

Ако забелязвате някой от тези сигнали във връзката си, най-добре поговорете с партьора си и изяснете проблемите си. Ако след това и двамате искате да вложите всичко от себе си, за да подхраните любовта си, действайте! Ако пък партньрът ви няма никакво желание да се потруди, за да бъде с вас, за какво ви е да прекарвате ценните мигове от живота си с него?