Знаете ли, че любимата ви храна може да убие кучето или котката ви? Не случайно в супермаркетите се предлага специална храна за домашните ви любимци. Това не значи, че трябва да ядат само нея, но бъдете внимателни с това, което им давате. Вижте храните, които трябва да избягвате.


Шоколад
Шоколадовите продукти съдържат вещества, наречени метилксантини, които, приети в малки дози, могат да доведат домашния ви любимец до повръщане или дори смърт, при по-големи дози. 



Кайсиеви ядки
Кайсиите са полезни за човека, но е по-добре да се държат далеч от домашните животни. Кайсиевата ядка лесно може да заседне в гърлото на вашия любимец и той да се задуши. 


Алкохол
Фактът, че понякога дори хората не могат да се справят с алкохола, трябва да ви показва колко вреден е той за домашния ви любимец. Симптомите при отравяне с алкохол при животните са сходни с тези при хората и могат да включват повръщане, проблеми с дишането, кома и дори смърт.



Авокадо
Авокадото съдържа вещество, наречено персин, чието действие има силата на кучешка отрова, причинявайки на животните повръщане и диария.


Грозде и стафиди
Тези вкусни изкушения предизвикват бъбречна недостатъчност при кучетата. Дори в малки количества, гроздето и стафидите могат да причинят фатални проблеми при някои животни. 



Ксилотол
Вероятно се питате, какво точно е ксилотол? Това е често срещан подсладител в бонбоните. При животните, ксилотолът може да доведе до намаляване на кръвната захар, отпадналост и припадъци.


Кафе
Кафето и черният шоколад съдържат теобромин и кофеин, изключителни опасни за домашния ви любимец. При консумация, може да засегне сърцето и да доведе до смърт.