Може би сте родител, който се чувства гузно, че прекарва твърде много време на телефона си? Ето седем начина да използвате по-ефективно смартфона си

1. Не си проверявайте телефона на сутринта
Дайте си време да се събудите, да си измиете зъбите, да си поздравите децата и да им направите закуска. Чак тогава може да си вземете телефона и да проверите Фейсбука.

2. Възползвайте се от календара
Прекрасно е, че имаме календари на телефоните си. Така може да проверите какво има в програмата на половинката ви и да синхронизирате времето си.

3. Записвайте си неща на телефона
Лесно е да забравиш нещо важно. От неща, които трябва да се пазаруват, до неща, които искате да прочетете или дори до нещо смешно, което е казало детето ви. Записвайте си всичко важно в бележките, вместо да се опитвате да го помните.

4. Погледнете си съобщенията преди да шофирате
Преди да потеглите с колата, си отделете няколко минути да за проверите всичко съобщения и апликации. Така няма да се изкушавате да ги гледате, докато шофирате. Ако нещо е наложително, го свършете преди потеглянето или след пристигането.

5. Ползвайте си камерата
"Една снимка струва хиляда думи." Улавяйте миговете, но не прекалявайте, разбира се. Трябва да увековечите момента, но и да му се насладите.

6. Премахнете апликации, които ви изсмукват времето
Случвало ли ви се е да си погледнете телефона по работа, но да започнете да блеете в Инстаграм или Фейсбук? Това може да доведе до безсмислено скролване, което ще ви изгуби много от времето. Премахнете апликации, които не ви помагат за нищо. Не е нужно да ги триете от телефона си, просто ги направете по-трудни за достъп, като ги махнете от главния екран.

7. Дайте си време за почивка
Трябва да имате моменти, в които изобщо не ползвате телефона си. Оставяте го и забравяте за него. С половинката ви може да изберете време, в което да не пипате телефоните. Ако се налага преди това го ползвайте, за да не се изкушавате да го вземете по време на почивката. А когато после го вземете, ще ви е много по-забавно.