Понякога Фейсбук може да бъде досадно място. Ето малко съвети, които ще ви предпазят от това някой приятел да ви изтрие:

1. Прекалено много публикации

Обичаме снимките на децата ви, но ако знаем абсолютно всичко, което са правили през деня, значи малко прекалявате. Не забрявайте, че понякога по-малкото е повече. Една публикация на ден е достатъчна. Две са допустими. Повече от това е прекалено.

2. Маркетинг

Ясно е, че всеки иска да се развива, но профилът ви не трябва да е търговски и постоянно да заливате приятелите си с различни оферти.

3. Селфита

Симпатични селфита? Нека да не спират. Селфита всеки ден? Не. Ако публикувате селфита всеки ден, демонстрирате ниско самочувствие. Намалете броят на селфитата до минимум.

4. Бъдете искрени

Хубаво е да може да споделите радостите си с приятелите си, но ничий живот не е перфектен. Не се страхувайте да бъдете себе си онлайн. Не споделяйте само щастливите моменти.

5. Неуместни публикации

Не разпространявайте интернет боклука. Не споделяйте статии с непотвърдена информация или такива с жълти клюки.

6. Обиди

Всеки обича добрия спор, но не трябва нещата да излизат извън контрол. Не е нужно хората да имат еднакво мнение за всичко. Ако ще пишете коментар за нещо, се пригответе да чуете и чуждото мнение.

7. Криптирани статуси

Не пишете статуси от сорта на: "Не мога да повярвам, че това се случи." Не карайте хората да трябва да ви разпитват за случилото се.