След дълъг, тежък ден в работата или щур купон, последното нещо, което искате да направите, е да подготвите кожата си за сън. Можете да пропуснете тази процедура и да заспите, но след това не се чудете, защо се събуждате с подпухнали очи и уморен вид. Всички жени са красиви, но не всяка жена се грижи за кожата си правилно. Въпреки че можете да пропуснете сутрешното си измиване на лицето от време на време, не можете да си позволите да пропуснете своите ритуали за красота преди лягане, без значение колко сте уморени.

Това са нещата, които трябва да направите преди сън да се събудите в най-добрия си вид:

1. Вземете душ

Всеки един от нас иска след като се прибере във вкъщи да се отпусне и да си почине. Има много начини за борба със стреса преди лягане. Някои жени пият по чаша вино, докато други гледат любимите си телевизионни предавания. Това са нездравословни начини, които могат да ви направят да изглеждате още по-уморени сутрин. Топла вана преди лягане, ще ви помогне да се отпуснете и да спите добре и със сигрност ще се събути по-красива на следващата сутрин.

2. Свалете грима си

Спестявайки 5 минути от почистването на грима и лягайки си с него може само да навредите на своята кожа. Със сигурност ще се събудите с някоя пъпка, възпаление на кожата, фини линии и бръчки.

Дори и да използвате естествен органичен грим или минерален такъв, както и други продукти за красота, всички те запушват порите и водят до акне и дори преждевременна поява на бръчки, ако не ги измивате всеки ден преди сън. Без значение колко сте уморена или ви мързи, се опитайте да спазите процедурата за сваляне на грима и почистване на лицето преди сън, за да се събудите свежа и красива.

3. Хидратирайте кожата си

Преди да се отправите към леглото, след като сте почистили добре лицето си, е добре да използвате нощен крем и крем за очи. Пепоръчително е дори да се овлажнява цялото тяло, но ако нямате сили за това и сте много уморена, се уверете поне, че сте хидратирали лицето си. След като вземете душ или вана, нанесете крема върху лицето и лосион върху тялото си, за да пазят кожата ви хидратирана през цялата нощ. Сухата кожа изглежда по-набръчкана, което означава, че няма да изглежда добре сутринта, ако не я овлажнявате през нощта.

4. Измийте зъбите си

Нека бъдем честни, колко често пропускате да си миете зъбите? Много жени признават, че често забравят да мият зъбите преди лягане и те мислят, че това не е грешка, защото винаги ги мият на следващата сутрин. Проучванията многократно показват, че немиенето на зъбите преди лягане може да доведе до сериозни здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания. Това звучи като една добра причина да си миете зъбите всяка вечер, а и е по-голям шансът да имате перлено бяла и блестяща усмивка.

5. Изпийте чаша лимонова вода

Не се притеснявайте, дами, чаша лимонова вода няма да доведе до посещения в банята през нощта, освен ако не изпиете няколко чаши. Лимоновата вода поддържа тялото ви хидратирано, както и кожата ви чиста докато спите. Насладете се на чаша лимонов вода сутрин, за да ускорите метаболизма си, да повиши вашата енергия и да се чувствате и изглеждате възможно най-добре през деня.

6. Спете достатъчно, за да бъдете красиви

Сънят ви кара да се чувствате по-добре и изглеждате красива, независимо от възрастта си. Вероятно знаете, че трябва да спите поне 7-8 часа всяка нощ, но знаете ли кога точно трябва да си легнете, за да бъде този сън пълноценен и да се събудите красива, а не подпухнала. В часовете между 23:00 и 3 часа сутринта, кожата ви е в процес на възстановяване, така че не забравяйте да си легнете около 23:00 и да спите най-малко 7 часа.

7. Медитирайте

Да, медитацията е едно от онези неща, които могат да ви помогнат да се събуди чувствайки се невероятно. Медитацията преди лягане помага да се отървете от негативните мисли и да се подготвите за сън. Заспивайте спокойна и щастлива и ще се събудите с чувството за отпочиналост и изглеждаща красива.

Виждате, че не е нужно да прекарвате часове преди лягане, за да се събудите красива сутрин. Разработването на тези навици преди лягане, ще ви помогне да прекарате по-малко време, опитвайки се да скриете кръговете под очите и пъпките. А вие, какво правите преди лягане?