Когато имаш братя и сестри, много бързо научаваш какво вбесява мама и татко и какво не трябва да правиш. С изминаването на годините разбираме, че съществуват още няколко неща, които е по-добре да погледнем през очите на околните, особено когато става въпрос за изневяра.

Ето и няколко урока, от които бихме могли да се поучим. 

1. Рядко може да се разделите с тези, с които изневерявате 

Да, макар и на пръв поглед да изглежда нелогично заради факта, че повечето хора изневеряват по две основни причини: нещастие в отношенията или липса на нещо, статистиката показва точно това.

2. Мислиш си, че никой няма да пострада, ако се „погрижиш” никой да не разбере за лъжата ти

Но без значение по какъв начин се опитваш, винаги ще има наранен! Животът ни учи, че колкото и да трием съобщенията, разговорите и да се прикриваме тогава, когато излизаме на вечеря, но не с колегите, месеци по-късно, когато всичко е приключило, осъзнаваме, че нашето сърце, цели и морал страдат повече, отколкото сме предполагали. А болката... тя няма да отмине толкова лесно.

3. Изневярата не е свързана единствено и само със секс!

Взаимоотношенията рушат повече, отколкото физическата изневяра. Доверяването на най-съкровените тайни, мечти, стремежи и страхове, могат да бъдат много по-вредни за една връзка, отколкото ако е имало единствено физическа афера.

4. Много хора са убедени, че могат да се справят с „пеперудите” в стомаха и да сведат всичко до най-първичното.

Това обаче в 90% от случаите се оказва непостижимо, тъй като границата между привличането и сексуалния нагон е прекалено тънка. И в крайна сметка тя винаги е прекрачена, дори и само тогава, когато се наведете над нея, за да я целунете докато спи.

5. Ако сте изкушени, по-добре сложете край!

Изкушението да изневерите, когато нещо не е наред във връзката ви, говори много повече, отколкото предполагате! Достигнете ли до този етап, най-вероятно вече не трябва да бъдете част от тези отношения. И все пак за много хора се оказва изключително трудно предизвикателство да признаят пред самите себе си, че са се провалили във връзката си и затова те прибягват до риска от изневярата.

6. Жените, които изневеряват, имат огромни дупки в сърцата, които си мислят, че могат да запълнят с мъжко внимание.

Това няма как да се случи, дори и ако намерят необходимото внимание, обич, и разбиране. Защо ли? Ами просто защото макар и дългосрочно намереното щастие, не би могло да се сравни с това, което самите вие бихте си създали в една нормална и честна връзка! 

7. Това, че изневеряваш не те прави лош човек!

Абсолютно вярно. Та нали и те са хора, макар и поддали се на изкушението и взели лошо решение. Повечето от тях съжаляват много скоро, след като са направили своя избор. 

Източник: Glamour

А вие научихте ли нещо от някой, който е изневерявал? Ако е така, каква е поуката, която си извлякохте?