Имало едно време, преди светът да бъде погълнат от технологии и социални мрежи, преди всеки да започне да разпространява всякаква информация за себе си, снимки със и без дрехи, преди главната цел на човека, с когото излизаш, да бъде да те вкара в леглото си, веднъж-два пъти. Това време било изпълнено с хора, които се срещат, прекарват времето си заедно, влюбват се и създават семейства... или пък не. Това време било почти като сегашното, с няколко малки на пръв поглед разлики. Разликите в срещите. Срещите по онова време имали коренно различен характер, цел и структура. Мъжете били галантни, жените нежни и на нито един от двамата не му минавало през ума да се хвърли веднага в леглото на другия, защото му било по-интересно първо да опознае човека отсреща.

Да, малките разлики между старото и новото време се оказват не толкова малки и нещата, които бавно остават спомен от миналото започват да липсват.

Ето 7 неща, които ни липсват в срещите: 

1. Нямаше очаквания за секс 

Сексът е много хубаво нещо. Но не и на първа среща. В миналото първите срещи са приключвали с изпращане до вратата и най-много целувка за лека нощ. Нищо повече. Без очаквания, че другия веднага ще поиска да спи с теб. Нещата се случваха по-бавно и съответно по-качествено.

2. Мъжете бяха кавалери

Да излезеш с мъж, който отваря вратата за теб или ти помага да облечеш палтото си в днешно време е толкова рядко срещано явление, че често се бърка с флирт или любов. В миналото това е било задължително за всеки мъж. Кавалерството показва добро възпитание и маниери. Кара една жена да се чувства като истинска дама.

3. Мъжете се стараеха да изглеждат добре

Това, което се е запазило и до сега при срещите е, че жените полагат огромно усилие, за да се покажат в най-добрия си вид: грим, маникюр, прическа, идеално подбрано облекло. В миналото, за разлика от сега, това важало и за мъжете: изгладена риза, сако, идеално подредена коса и чисти обувки. Докато в днешно време мъжете просто не полагат такива усилия, когато излизат на среща.

4. Цветята бяха задължителен елемент от срещата

Без значение дали подарени в началото на срещата, при следващата среща или на следващият ден (изпратени с куриер), цветята са знак, че харесваш някого. Това бил най-сигурният знак, че срещата е била приятна и трябва да има нова. В днешно време, получаваме цветя (дори от любимите си мъже) само, когато имаме празник. 

5. Той/ тя не гледа в телефона си през цялото време

В днешния свят на технологии, толкова сме се вманиачили, че по-голямата част от хората постоянно гледат в телефоните си, без изобщо да обръщат внимание на човека отсреща. Особено на среща това е ужасно грозно и неуважително. Ако все пак се налага някой да го направи, то е добре да се извини преди това. В миналото, когато нямаше смартфони, нямаше и такъв проблем. Хората не си чатеха постоянно, а обръщаха внимание на събеседниците си. Това правеше и срещите по-качествени, защото за час-два можеш да опознаеш много по-добре събеседника си.

6. Мъжете настояваха да платят сметката

Не, че не можем да си плащаме сами, но има нещо романтично в мъж, който иска да плати сметката. Така той показва, че е силната половинка, че е джентълмен. В днешно време, когато феминизмът силно е навлязъл в живота ни, въпросът с плащането на сметката е малко деликатен. Но в сила е следното правило: този, който инициира срещата, плаща сметката.

7. Нямаше разговор за предишни сексуални партньори

Сега всеки говори толкова свободно за секс, собствените си сексуални предпочитания и желания, че няма нищо против да разкаже всичко това, дори на първа среща. В миналото, когато сексът не е бил приоритет, подобни приказки са си оставали добре пазена тайна или са били издавани на друг етап от връзката.