Казват, че Рибите сме нежни и романтични, че сме чувствителни и сърдечни. Така е, наистина. Но също така е истина и че се засягаме лесно и помним дълго. И ето какво трудно бихме приели. Ако изобщо е възможно да го направим...

1. Рибите не могат да приемат егоизма.

Рибите се раздават за всеки и всичко. Ето защо просто не могат да приемат някой, който живее и мисли само за себе си.

2. Рибите не могат да приемат безразличието.

Рибите притежават безпрецедентна готовност да помагат – без значение дали някой ги е помолил да се намесят, или не. Това обяснява защо не могат да приемат, че някой може просто да подмине човек в нужда или се оттегли от ситуация, в която би могъл да помогне.

3. Рибите не могат да простят мудността.

Рибите винаги са пълни с енергия. Те самите са енергия. И затова не могат да приемат апатията, липсата на инициатива, мудността. Не могат да приемат, когато някой избира да „вегетира” вместо да живее истински.

4. Рибите не могат да приемат неспособността да се поиска прошка.

Рибите знаят, че всеки допуска грешка и че точно затова всеки заслужава прошка. Е, не всеки иска да си я поиска. Именно това не могат да приемат Рибите – неспобността да осъзнаеш собствените си грешки и да се разкаеш за тях.

5. Рибите не могат да приемат, че ги пренебрегват.

Рибите са отдадени на партньорите си. И логично, очакват същото в замяна. Ако не чувстват, че са на първо място сред приоритетите му (там, където са го поставили те сред своите приоритети), Рибите рано или късно ще си затворят сърцето и няма да простят...

6. Рибите не могат да приемат двуличието.

Рибите са откровени, честни, прями. Те не могат да понасят лицемерието и игричките. И когато усетят, че някой е бил двуличен с тях, ще му обърнат груб и едва ли някога ще го допуснат до себе си.

7. Рибите не могат да простят позьорството.

Рибите са изключително „земни” натури (въпреки че са воден знак). Те са такива, каквито са. Без преструвки. Без роли. Без пози. И затова просто не могат да приемат позьорите.

Понякога Рибите може да са крайни, но затова пък винаги са истински...