Връзката между един мъж и неговата майка е здрава и много силна. Не е необходимо всички думи помежду им да бъдат изказани, за да разберат какво мисли другият.

Една майка познава сина си по-добре от всеки друг и има способността да забелязва дори най-малките знаци, водещи до разгадаване на емоционалното му състояние. Тя може би не винаги получава вербалните похвали, които заслужава от семейството си, но любовта и подкрепата са тези, които наистина имат значение.

Все пак, въпреки здравата връзка между майка и син, има някои думи, които мъжете се притесняват да изрекат на глас. За тези момчета и за майките, които те безкрайно обичат, сме събрали няколко неща, които всеки син би искал майка му да знае:

1. Не е проблем, че прегръдката ти няма да оправи нещата

"Има дни, в които всичко възможно се обърква. Чувствам се така, сякаш светът около мен се срутва, а аз се опитвам да се задържим на повърхността. И тогава, когато всичко е толкова объркано, ти винаги си там. Дори и да не ти казвам какво ме притеснява, ти винаги си тук, прегръщаш ме и казваш, че всичко ще се оправи. Твоето присъствие е стимулът, който ми помага да се изправя и да бъда по-силен от преди".

2. Времето, когато те разплаквах неволно, беше ужасно

"Никое семейство не е перфектно и всички се карат от време на време. Споделяйки това обаче, искам да кажа, че няма по-лошо нещо от това да те гледам как плачеш, заради мен. Дори и да него показвам, знаейки, че съм наранил човека, който ме обича безусловно, е достатъчно, за да ме смаже".

3. Само защото изглеждам много зает, не значи, че не ми пука

Това е част от израстването. Мъжете си тръгват от дома, срещат нови хора и формират индивидуална идентичност. Само, защото се променя и понякога е зает, един син никога няма да спре да се интересува и грижи за майка си. "Може би не винаги ще си първия ми приоритет, но в крайна сметка, няма човек, който може да те замести".

4. Благодаря, че ме остави да се бия в своите собствени битки

"Инстинкт на всяка майка е да защити детето си на всяка цена, но аз съм благодарен за времето, когато ти се сдържа и ме остави да вляза в своите собствени битки. Като ми позволи да реша личните си проблеми и да се проваля дори, ти ме подготви за света".

5. Благодаря, че не те беше страх да ме напляскаш

"Може би е било по-сурово наказание за дете, но по този начин се научих как да се държа. Благодарение на дисциплината, аз се превърнах в зрял и учтив мъж".

6. Ти ме научи как да се отнасям с жените

"Винаги отваряй вратата за една дама. Дай й палтото си, ако й е студено. Отстъпи и седалката си, ако няма място. Научи ме какво е да се отнасяш с уважение към хората, особено към жените".

7. Независимо от всичко, аз винаги ще те обичам

Това е най-важното нещо, което всеки син би желал майка му да знае. "Независимо от нещата, които може да направя, местата, на които може да отида или думите, които може да изрека в даден момент, аз никога няма да спра да те обичам. Може би не винаги го казвам, но винаги го мисля!".

Обичам те, мамо!