Жените притежават някои уникални способности, които мъжете нямат. Ето в кои неща сме по-добри от мъжете!

  1. По-добри сме в поддържането на хигиената: Ново проучване показа, че бюрата и офисите на мъжете са по-неподдържани в сравнение с тези на дамите. На работните места на мъжете има между 10 и 20 на сто повече бактерии.

  2. По-лесно се справяме със стреса: Скорошно проучване установи, че жените се справят по-добре със стреса на работното място, при интервю за работа, в личния живот. Изследователите смятат, че жените се подготвят по-добре за всяко важно изпитание и това им помага да преодолеят разочарованието си.

  3. По-успешно комуникираме с околните: Жените са по-добри в общуването, по-лесно създават приятелства и предразполагат хората. Една жена има по-големи шансове да намери общ език с непознати хора, отколкото един мъж.

  4. Жените учат по-добре: Жените са по-отговорни, изпълнителни и дисциплинирани в университета. Те имат и по-висок успех!

  5. Жените се грижат повече за здравето си: Дамите се интересуват повече от здравето, храната и начина си на живот в сравнение с мъжете. Те ходят и по-често на профилактични прегледи, пият си редовно лекарствата и изпълняват по-стриктно поръченията на лекарите.

  6. Дамите са по-добри началници: Те могат да накарат подчинените си да дават всичко от себе си, без да им дишат във врата през цялото време. Жените намират по-лесно индивидуален подход към всеки от един от служителите си и това им помага да си вършат работата по-добре. 

  7. Жените губят работата си по-рядко: Статистиката показва, че 80% от регистрираните в Бюрата по труда са мъже. Дамите са по-склонни към компромиси и по-рядко се конфронтират с началниците си. В повечето от случаите на дисциплинарно уволнение става въпрос за мъже.