Живеем в свят, в който сме заобиколени от перфектни пропорции. Красиви хора ни гледат от списанията, които си купуваме, от рекламите, които гледаме, освен това те неминуемо изскачат и на стената ни във Фейсбук.

Истината обаче е, че красотата на живота е в несъвършенствата, в необичайното и в любопитното. Тя не се крие в измислслените идеали за красота, които са наложени отвън и не идват от истинската природа на човека.

1. Те са медал за храброст

Независимо дали белегът ви е резултат от инцидент, болест или бременност, той е сигурно доказателство, че сте преживели труден момент в живота си. Никога не се срамувайте от белезите си, те са символ на това, че сте по-силни от всичко. 

2. Те са буквите на вашия живот

Белезите разказват вашата история. От стриите, та чак през белезите от детските игри, които се мъдрят по тялото ви, всички те са част от разказа за вашия живот. Децата показват белезите си като медали, има защо да е така, нали?

3. Те са символ на чудото на самоизлекуването

Въпреки че тялото ви е преживяло някаква травма, то се е самоизлиекувало, а това е чудо, което не трябва да се срамувате. Белезите са едни от символите на това, че сте преживели едни от най-дълбоките си травми и в преносен, и в буквален смисъл. Никога не забравяйте, че носите чудото на живота в себе си.

4. Те са повод за разговор

Ако имате белези, със сигурност имате десетки истории свързани с тях. Те са като татуировките, но обикновено техните разкази са много по-интересни.

5. Можете да си измислите забавни истории, свързани с тях

"Например, нападна ме нинджа в мола" или пък "белегът ми е от акула, която ме срещна ненадейно в морето".

6. Те ви правят уникални

Белезите по тялото ви ви правят неповторими и красиви. Понякога трябва да паднете по път си, за да разберете накъде точно отивате. Препятствията се появявават, за да разберем дали сме достойни затова, към което се стремим. 

7. Те доказват, че сте боец

Животът е битка, а вашите белези са вашата броня.