Има много причини да си водите записки. Качеството и приоритизирането на вашия списък е ключът към успеха. Воденето на записки може да ви даде усещане за спокойствие и дори може да ви спести време, когато става въпрос за организиране на работата, на училище, важни събития и живота като цяло. Обърнете внимание на изложените причини, поради които е от голяма необходимост да се научите да си водите записки:

1. Да сте организирани

Независимо дали изпълнявате роля на майка или сте от жените, отдадени изцяло на кариерата, използването на списъци със задачи може да ви помогне да останете организирани. Опитайте да водите списъци за различните области на живота си - личен, училището на децата ви или работата. Като имате наличен списък за всяка сфера е по-лесно да не пропуснете никой ангажимент от вашето ежедневие. Плюс това, записките ще ви помогнат да избегнете допълнителния стрес.

2. Ще получите усещане за мир

Толкова е стресиращо по време на среща да разберете, че сте забравили важен краен срок. Но когато тези срокове са записани във вашият бележник има много малка вероятност да ги пропуснете. Научете се да управлявате графика си и не си губете времето, като се подлагате на стрес и тревоги, а и така ще имате повече време за най-важните неща в живота си. Намаляването на нивата на тревожност и поддържането на баланс е полезно за всички, така че защо да не започнете да създавате своите списъци от днес?

3. Ще имате повече време

Вярвате или не, но списъкът може да ви даде повече време. Когато имате супер натоварен график, не разполагате с много свободно време, но правенето на списъци ще ви освободи няколко минути, в които да си отдъхнете. Например, когато отидете в магазина без списък, много вероятно е да забравите половината неща, след което ще е нужно да се върнете отново, а това отнема време. Направете списъци и със сигурност ще си улесните живота.

4. Ще направите добро впечатление по време на работа

Ако се опитвате да направите впечатление на шефа си, започнете да правите списъци със задачи. Когато човек е прилежен и подреден, винаги прави добро впечатление и не на последно място създава впечатление за изключителна организираност.

5. Ще ви помогне да не забравяте

Ако сте разсеян човек, създаването на графици може да ви помогне да останете организирани. Няма да пропуснете нито един важен краен срок или събитие. Ако сте студент, списъците могат да ви помогнат, за да следите всички важни проекти, по които работите.

6. Записките са надеждни

Понякога забравяме за най-важните неща в живота си. Заради натоварения график, можете да забравите за дата, събитие или нещо, което сте обещали на любимия човек, децата или приятелите.

7. Уверете се, че работите по-ефективно

Воденето на списък ще ви помогне да работите по-ефективно. Ако винаги имате подръка писалка и бележник, ще можете веднага да запишете всяка нова идея, която ви хрумва. А така ще работите много по-ефективно и ще постигате всяка една цел.

Научете се да работите в синхрон с бележника си и усилията ви няма да останат незабелязани!