Искаш да опиташ нещо различно? Да се отдадеш на ново приключени? Защо не опиташ да пътуваш сама поне веднъж? Ей така, заради преживяването! 
 
Много от нас се плашат от мисълта да тръгнат по света и у нас сами, но със следващите редове ще ви убедим колко добре всъщност можете да си изкарате, мили дами!
 
 
1. Ще срещнеш невероятни и интересни хора!
Да пътуваш в приятната компания на приятели винаги е забавно, но ще се изненадаш колко по-забавно е да пътуваш сама и да се запознаеш с нови хора. Ако си с приятели, някак си не се впускаш толкова в нови запознанства, защото се чувстваш достатъчно добре. Ако си сама, обаче… никой не обича да е сам, нали? Щеш, не щеш, ще ти се наложи да се запознаеш с някого.
 
2. Незаменимото чувство на абсолютната свобода!
Усети свободата! Нима има по-прекрасно чувство от това? Отдай се на всичко, което допреди си смятала за безразсъдно! Няма кой да ти се кара и да ти държи сметка. Няма и пред кого да се оправдаваш. Сега е моментът да скочиш с бънджи, да опиташ местен специалитет, да се къпеш в невероятно красивия водопад. Не е ли това свободата???
 
3. Предизвикай страховете си!
Когато пътуваш сама, ти отправяш предизвикателство към своите страхове. Пътуването и цялото преживяване ще ти помогнат да пребориш страховете си. Човек не трябва да позволява на страха си да му пречи. Това е съвсем човешко чувство и е нормално да се чувстваме несигурни, когато отиваме на непознато място съвсем сами. Но именно в такива едни ситуации трябва да преодолеем всички страхове, защото виждаме, че в противен случай няма да можем да се насладим на преживяването. Затова идва момент, в който си казваш: „Стига!”. Всичко зависи от самата теб!
 
4. Влюби се!
Соло пътуванията са идеален шанс за нова любов. Ще си кажеш "Ама какъв е смисълът при положение, че пътуването свършва след  10 дни?"… Винаги има смисъл, а любовта определено не пита. Никой не знае дали новопоявилата се любов ще е само лятна авантюра или пък ще те докара до олтара. Това е един страхотен шанс, а там по широкия свят има наистина страшно много хора с интересни истории за разказване.
 
5. Време е да се поглезиш!
Ако имаш стресова професия или пък учиш и напрежението ти е в повече, тогава пътуването сама може да ти осигури това толкова необходимото време за себе си. Без значение дали пътуваш само с раницата на гърба си, или пък парите не са проблем за теб, можеш да използваш това време, за да се поглезиш. Почивай си, прави йога, излежавай се на плажа, разходи се вечер по брега на морето, отиди на масаж. Наслади се на всички чудесни неща, които заслужаваш и помни, че щастието не е привилегия, а право на всеки човек!
 
6. Време е за промяна!
Когато пътуваш сама, трябва да оставиш намръщената физиономия и лошото настроение настрана. Време е да постигнеш промяната в себе си, която винаги си искала. Откривай неща за себе си, които не си подозирала. Уверяваме те, че ще се изненадаш колко щастлив и невероятен човек ще откриеш, че си, когато се отърсиш от всички негативизми на работата, семейния живот или ученето.
 
7. Най-накрая можеш да зарежеш всичко!
Избягай от всичко за известно време! Изключи телефона си, не проверявай мейла си, не мисли за сметките, задълженията, проблемите!
Моментите, в които забравяме за лошите неща в живота си, са тези, в които се забавляваме най-много. А когато пътуваш съвсем сама, няма кой да ти напомня за проблемите. Сама със себе си и свободна! Само когато забравим стария си живот, можем да живеем новия на пълни обороти.