Всички си мечтаем да срещнем истинската любов. Нормално е да искаме да обичаме и да ни обичат. Проблемът е, че понякога любовта изпраща смесени сигнали. Може някой да ви обича, но това не означава, че задължително трябва да отвръщате със същото. Трудно е да разберете дали сте влюбени.

Ето седем признака, че всъщност не сте.

1. Пеперудите в стомаха.

Да, това може да е хубав знак, но може и да не е. Това е усещане, когато сте притеснени. Чувствате любов или се тревожите какво ще кажете и как ще го възприеме партньорът ви. Запомнете, че не винаги "пеперудите" в стомаха са признак на любов.

2. Той е красавец.

Понякога физическото привличане може да се сбърка с любов. Имаме хормони с причина, но те не трябва да са основата на връзката ви. Ако се концентрирате предимно над външния вид, а не над характера и на начина, по който говори с вас, вероятно бъркате увлечението с любов.

3. Чувствате се по-добре, когато сте с него.

Разбира се, че е прекрасен признак да се чувствате добре в негово присъствие. Това, обаче, може да е проблем, ако установите, че сте депресирани, когато го няма. Ако не можете да оцените сами себе си, не очаквайте някой друг да запълни тази празнина. Истинската любов ще ви накара да се чувставате изумително - независимо дали в момента сте един до друг.

4. Живеете, за да доставяте удоволствие.

Всяка добра връзка изисква саможертви, но ако отчаяно се стараете да угаждате, това не е любов. Той трябва да иска да бъде с вас, заради самата вас, а не заради нещата, които правите за него. Не бъркайте зависимостта с любов.

5. Преструвате се.

Може да си мислите, че сте влюбени, но ако не сте себе си, когато сте с него, то това не е любов. Любовта е доверие и честност. Когато се налага да бъдете друг човек, не става въпрос за любов.

6. Той е като останалите.

Ако сте с човек, който смятате, че може лесно да замените, това не е любов. Любовта е да знаете, че сте срещнали някой уникален и специален човек, който е незаменим за вас. Истинската любов не се среща току-така. Ако смятате, че в следващата си връзка може да сте еквивалентно щастливи, значи не сте влюбени.

7. Обичате човека, за който го смятате.

Трудно е да прецените дали сте влюбени в човека или в представата ви за този човек. Ако го обичате на хартия, заради добрата му работа и образование, вместо заради истинската му същност, значи не е истинска любов. Важно е да го обичате, без да обръщате внимание на постиженията му.

Нека този текст не ви обезкуражава. Напротив, нека ви напътства. Любов е, когато човекът ви кара да се чувствате на място. Сякаш няма как да бъдете по-щастливи. Истинската любов се вижда ясно и в хубави и в лоши моменти. Тя е силна както в началото, така и след години. Любовта дава спокойствие. Чувство, че сте напълно приемани. Не си губете времето с посредствена любов. Истинската любов си струва чакането.