Всяка жена иска мъжът ѝ да бъде щастлив. Ето няколко признака, по които може да се разпознае един истински щастлив съпруг.

1. Често я целува

Той нежно целува любимата си, когато се завръща у дома. Особено ценна е целувката не по бузата, а по устните.

2. Обажда й се често

Когато заминава, той задължително се обажда поне веднъж по време на отсъствието си. Винаги разказва как е минало и какво ново се е случило. Още по-добре да сподели и това, което е пропуснал. Ако мъжът заминава в командировка, той определено няма да пропуснете любимото често обаждане. И още ако щастливият съпруг има доверие на жена си на 100%, няма да я разпитва и проверява къде е.

3. Често казва "Обичам те!"

Той казва "Обичам те" просто така, не само по празниците или когато моли за прошка. А тя откликва, отговаряйки със същото. Съпрузите в една щастлива двойка декларират любовта си достатъчно често. Истинската любов е неподвластна на времето. Разговори като този подлагат на съмнение факта дали двойката е от щастливите:
„Ти отдавна не си ми казвал, че ме обичаш!".
„Нали ти го казах на сватбата. Защо да ти повтарям 10 пъти едно и също, като си го знаеш. Ако нещо се промени, непременно ще ти кажа. "
Щастливият съпруг, който обича жена си, иска всеки ден да ѝ повтаря това. Той иска да показва чувствата си към нея и разбира колко е важно това.

4. Винаги е готов да помогне

Щастливият мъж, без излишно убеждаване е готов винаги да помогне за къщата или за децата. Любимата му сделка е да почисти у дома заедно с жена си. Старае се да премахне тежестта от раменете ѝ. Готов е да седне с децата, за да провери домашните им. Той винаги иска да помогне, тъй като да помогнеш с желание на любимия човек е нещо съвсем естествено.

5. Често ѝ прави комплименти

Любящият съпруг често хвали жена си. Той обича да я наблюдава, да обръща внимание какво прави и как изглежда.Тя може съвсем неочаквано да срещне погледа му върху себе по няколко пъти на ден, дори когато просто почиства кухнята. Сякаш това никога няма да му омръзне. Причината за това е, че заслепен от любов, той не забелязва недостатъците ѝ и е готов да се наслаждава на любимата си по цял ден.

6. Винаги я подкрепя и утешава

Той обръща внимание на всичките й проблеми, дори и на най-малките. Изслушва я, прегръща я всеки път, когато плаче. Когато страда, той винаги ще бъде до нея, за да я облекчи. Готов е да сподели нейната болка и да се опита да я развесели. Животът не винаги е изпълнен с приятни събития. Щастливите съпрузи винаги се подкрепят взаимно в трудните моменти.

7. Винаги споделя своите мисли и емоции

Щастливият съпруг разказва на жена си за своите мечти и планове, споделя своите притеснения и тревоги. Това става съвсем естествено и непринудено и за двамата. Той оценява сигурността и емоционалната близост с любимата. Знае, че може да се обърне към нея за помощ и в най-критичните моменти. Ако мъжът усеща, че във връзката нещо не е както трябва, ще запази всичко в себе си. Трудно може да бъде заставен да споделя мислите с жена си. Щастливият съпруг никога не бои, че ще изглежда като "мърморко" или "наивно дете" в очите на жена си. Той знае, че тя няма да го критикува, а ще го разбере и подкрепи.

Не забравяйте, че никога не е късно да започнете да градите щастието със собствените си сили. Ако семейството е наистина важно и за двама ви – всичко непременно ще бъде наред.