Клада на бивши гаджета (изгаряне на всичките им вещи, както направиха любимките ни от “Приятели”) и тонове шоколад вероятно са част от идеите, които са ви хрумнали, щом прочетохте заглавието. Но ние не смятаме, че всички необвързани жени са кисели и гневни, а отлично знаем, че има много такива, които нямат нищо против да нямат половинка за Свети Валентин. Нима те не могат да празнуват Деня на влюбените? Разбира се, че могат!

Избрахме за вас 7 начина, с които да отбележите Свети Валентин не като романтичен празник, а като празник на любовта във всеки смисъл на думата - любов към себе си, любов към приятелите, любов към обществото, любов към света. Тези идеи работят еднакво добре както за щастливо необвързани, така и за дами, които мечтаят да срещнат своя принц. Затова четете нататък, независимо какъв е любовният ви статус.

1. Позволете си всичко

Тъй като Свети Валентин е празник на любовта, прекарайте деня, обичайки себе си. Вземете си почивка от домакинската работа (или си тръгнете час по-рано от истинската си работа, ако ви се налага да работите в неделя) и правете каквото си пожелаете, независимо дали ще се поглезите с маникюр и педикюр или ще останете вкъщи, похапвайки пица и гледайки всеки филм, в който участва актьорът, в когото тайничко сте влюбени. В края на краищата, нямате кого да задоволявате, освен себе си.

2. Следвайте целите си

Ако не ви се иска да се разглезвате прекалено, тръгнете в обратната посока и използвайте деня, за да завършите (или започнете) нещо, което сте искали да направите от много време. Гарантирайте си повишението в работата, направете разчет на бюджета си или подредете книгите си по цветове.

3. Влюбете се в нещо ново

Интересувате се от йога? Искате да се научите как да танцувате балет? Или да приготвяте ризото? Предизвикайте себе си да направите нещо, което не сте правили никога досега, защото не сте могли да го вместите в заетия си график. 

4. Изпратете любовта си към някого

Проучванията доказват, че добротата е заразна, така че започнете епидемия! Подарете валентинки на хората, които са ви най-близки, като колегите и приятелите ви, както и на тези, които не са ви толкова близки, като сервитьора, който ви поднася кафето.

Не сте сантиментален тип? Запишете се за доброволец и помогнете на хората в неравностойно положение. Светлината, с която грейва някой, на когото сте помогнали, ще напълни сърцето ви с любов и ще превърне света в малко по-добро място.

5. Разменете подаръци с приятелките си

Кой се нуждае от половинка, когато имате приятелките се? Съберете се заедно, напишете имената си на листчета и нека всяка от вас изтегли “валентинката”, която трябва да изненада с подарък на празника. Подаръците винаги са добра идея!

6. Направете купон

Ако приятелките ви не искат да си разменяте подаръци, просто ги поканете вкъщи и полудувайте заедно!

7. Разберете какво искате от любовта

Дори и да не го искате в момента или изобщо да не вярвате, че ще се случи, всеки, дори и вие, може да се влюби. И най-често се случва, когато най-малко очаквате. Затова отделете малко време и напишете на лист любовните си цели. Независимо дали искате да останете необвързани за следващите 10 години или искате да си намерите гадже още този месец, когато го напишете черно на бяло ще ви бъде по-лесно да го осъществите.

Още идеи за празника на влюбените, можеш да откриеш тук.