1. Забравят, че въпреки всичко те са силният пол.

Лесно да имаш силна жена до себе си. Жена, която се справя с всичко. Която те подкрепя и която ти дава сили. Но не забравяй, че най-силните жени искат до себе си мъж, който да им позволи да бъдат слаби.

2. Решават, че, щом веднъж са стигнали до сърцето на жената, пътят до него е вече извървян.

Вярно е, че, когато една жена ти даде сърцето си, няма да си го поиска обратно. Докато не забравиш, че го държиш в ръцете си. Докато не почувства, че я приемаш за даденост. Не го прави! Грижи се за сърцето й! Всеки ден! И всяка нощ...

3. Затварят се в себе си.

Жената знае, че всеки има нужда от лично пространство. И тя самата иска да има такова. Но преди всичко жената има нужда от споделеност. Ако й се довериш, когато имаш проблем, когато ти предстои да вземеш трудно решение, ще й дадеш възможност да направи същото. В противен случай ще я тласнеш към изолация и отчуждение.

4. Забравят да й правят комплименти.

Помниш ли как се държеше с нея в началото на връзката ви? Как й правеше комплименти? Как я ухажваше? Как се стараеше? Караше я да се чувства единствена, секси, красива... Покажи й, че и днес за теб е такава. Покажи й, че не просто я обичаш. Покажи й, че я искаш.

5. Приемат, че ангажиментите в дома са... „женска работа”.

Е, скъпи мой, не са! Искаш жена ти е да е усмихната и в добра форма? Искаш да има време да си направи маникюр и да си измие косата? Искаш да те посрещне пълна с енергия и нежност? Тогава не искай от нея да влага малкото си свободно време в къщната работа. Помогни й. Покажи й, че си до нея. Повярвай ми, ще бъдеш възнаграден многократно за усилията, които ще вложиш!

6. Сравняват я с майка си.

Не прави само тази грешка! Ще съжаляваш! Не сравнявай начина, по който готви, с този на майка ти. Нито начина, по който подрежда къщата. Или каквото и да било друго. Покажи й, че сега тя е най-важната жена в живота ти. И че я харесваш точно такава, каквато е!

7. Приемат, че думите „Няма нищо” наистина значат „Няма нищо”.

Когато жената до теб изглежда умислена и ти я попиташ „Какво има?”, а тя ти отговори „Няма нищо”, не приемай думите й за удобна истина. Не си казвай, че, щом предпочита да не говори, явно няма нужда да говори. Напротив, точно в този момент жената има най-голяма нужда да бъде чута. В противен случай ще си каже, че не я усещаш, че не я забелязваш, че предпочиташ да не се изправяш лице в лице си и с нейните проблеми. Ще си каже, че е сама...


Всъщност, не е трудно да запазиш жената до себе си.
Просто не забравяй, че тя е там.
До теб.