Безброй много жени в Азия изглеждат по-млади, отколкото всъщност са. Това не се дължи само на добри гени, но и на старателна грижа за кожата.

Днес ще разбулим 7 от техните тайни, с които постигат тази безупречна и сияйна кожа.

1. Използвай метода 4-2-4 при измиване на лицето

Нанеси хидрофилно масло за 4 минути, 2 минути мий лицето си с почистващ крем и накрая 4 минути изплаквай с вода.

2. Използвай гъба конджак

За да почистиш по-добре лицето си, можеш да използваш специална гъба Конджак. Тя се произвежда от корените на растението конджак. Преди да я използваш, трябва да я накиснеш за няколко минути в топла вода, за да омекне. След това почисти лицето си с кръгообразни движения, започвайки от челото и в посока към брадичката.

3. Веднъж седмично си прави разкрасяваща процедура със серуми и подхранващи маски

Много често се твърди, че азиатките прекаляват с продуктите за лице. Казва се, че някои използват до 17 продукта. Каквито и продукти да избереш за своята разкрасителна процедура, те трябва да се нанасят върху кожата в този ред – първо тези с най-лека текстура, след това по-тежките и накрая най-гъстите кремове. По този начин кожата ти ще поеме най-много от подхранващите съставки.

4. Предпазвай лицето си от слънчевите лъчи през цялата година

Забелязвала ли си, че азиатките много често са с тъмни очила и чадъри, въпреки че не е чак толкова слънчево? Това не е просто модно решение, а начин да се предпазят от слънцето. Азиатките държат много на бялата кожа и се стараят да я предпазят от стареещите ефекти на слънцето.

5. Използвай оризова вода

В продължение на векове жените в Азия са използвали оризова вода, за да поддържат кожата и косата си. Ако редовно миеш лицето си с оризова вода, това ще направи кожата по-мека и блестяща. Можеш да използваш и оризовата вода за изплакване на косата.

6. Използвай мента и зелен чай

Ментата и зеленият чай масово се използват в азиатската козметика, защото поддържат кожата здрава и сияйна.  

7. Не нанасяй продуктите директно върху кожата, първо ги направи на пяна

Много жени в Азия избягват да втриват почистващите продукти директно в кожата. Вместо това първо ги правят на пяна (със специални мрежички), а козметиката нанасят със специални гъбки.